Rækkehus fra EDC

Østergade 25A

5600 Faaborg

1.995.000 kr.

6/3 rum, 136 m²

Det smukke KIJAFA-hus midt på gågaden i Faaborg udbydes

Det er intet mindre end et stykke ægte kulturhistorie, der udbydes lige midt i Faaborg. Huset blev opført i 1760, og fremstår flot og meget velholdt på begge plan. I 1800-tallet blev den verdensberømte kirsebærvin KIJAFA opfundet her og produceret i ejendommen i en del år, inden produktionen blev flyttet til Odense. Vinens tre­sta­vel­ses­navn har en meget præcis betydning. KI står for kirsebær. JA står for Jacobsen, der er vinens fader. Og FA er de to første bogstaver i Faaborg. Ejendommen er opført i bindingsværk, og der er en solid granittrappe op til hoveddøren.

Ejendommen er naturligvis fredet, så nye ejere skal have en interesse i at bevare det smukke og originale hus i sin frem­træ­del­ses­form, så det både nu og i al mulig fremtid kan stå her som et bevis på et af byens markante historiske vartegn. Til gengæld for at passe på ikke bare et af Faaborgs, men hele Danmarks kul­tu­rarv­se­jen­dom­me slipper man for at svare ejendomsskat, ligesom I kan forvente tilskud til ved­li­ge­hol­del­ses­ar­bej­der, som skal godkendes.

Den usædvanlige bolig byder på to plan med entré, stue og værelse i stueplan plus køkken og badeværelse med bruseniche og gulvvarme. Ovenpå er der to værelser, stue og al den charme, man kan ønske sig. Desuden en kælder med adgang fra haven, der er dejligt privat. I får desuden p-pladser her midt i Faaborgs gågade med alt i butikker, spisesteder og kort afstand til havn, badestrand og færger til øerne. Det lyder temmelig eventyrligt, men er ganske vist.

Hjemmet er rammen om livet

Vi ved, det er vigtigt med hjemlige rammer. Derfor gør vi os umage hver eneste dag. For os handler det nemlig meget mere om mennesker end om mursten.

Claus Perregaard

Indehaver, Ejendomsmægler & valuar MDE

claus@edc.dk40 11 29 9862 61 48 00EDC Faaborg