Villa fra EDC

Rugårdsvej 799

5462 Morud

1.695.000 kr.

4/3 rum, 133 m²

Smagfuldt istandsat villa med Morudskoven som nabo

At renovere en smuk, ældre ejendom er nemmere sagt end gjort, og selv de mindste fejl­dis­po­ne­rin­ger kan slå skår i stemningen. Derfor handler det om at have tungen lige i munden, og dét har man haft her. I naturskønne omgivelser med Morudskoven som nabo møder I nemlig en smuk landvilla, som behændigt forener sine nydelige renoveringer med den klassiske byggestil.

Set fra oven er hele det umiddelbare nærområde præget af grønt, mens trækroner og plantager suppleres af småsøer, vandløb og gule kornmarker. Faktisk går den skønneste vej til selve Morud ind gennem skoven, og I kan følge stien hele vejen til bymidten. Den gamle stationsby er i dag et attraktivt lokalsamfund for familier, der søger bolig i periferien af Odense. I kan dermed pendle til byliv eller motorvej, men Morud er ingen soveby. Tværtimod får de fine ind­købs­mu­lig­he­der følgeskab af et rigt foreningsliv, og det hjælper selvfølgelig også, at Havrehedskolen scorer højt på både trivsel og de formelt faglige parametre.

Huset har derfor lidt af leve op til, og i mere end hundrede år har ejendommen haft held med foretagendet. Villaen en fornem repræsentant for de besnærende stilidealer, der blomstrede i grænselandet mellem klassicismen og mu­rer­mester­vil­la­en, der sidenhen definerede dansk byggeri. Her bliver gavlkvisten centrum for en symmetrisk opbygning med gesimser, dan­ne­brogs­vin­du­er samt et nyere tegltag, og alt fremstår yderst velholdt.

Det gælder i særdeleshed inden døre, hvor boligen arbejder med moderne rumforløb og et flot materialevalg, mens de originale detaljer får plads til at ånde. Murværk og spær­kon­struk­tion er flere steder blotlagt med god effekt, og kom­fort­ni­veau­et er højt med gulvvarme i store dele af boligen. I stueplan finder I køkken-alrummet i åben forbindelse med stuen, hvorfra I har videre passage til havens sydvendte terrasse. Entréen er udstyret med bryg­ger­s­fa­ci­li­te­ter, og herved ligger ét af boligens badeværelser. Det andet findes til gengæld på førstesalen, som desuden tæller tre værelser omkring reposen.

Som det ofte er tilfældet med de klassiske landvillaer, står huset ikke alene på matriklen. I får også en praktisk udhusbygning på 33 m2, hvor familiens handyman kan indrette et godt, rummeligt værksted. Den store grund byder desuden på smukke, gamle træer, og fra terrassen nyder I en flot udsigt til den lille drænsø på nabomarken.

Klik her - følg EDC Søndersø på Facebook og få indblik i det nordfynske boligmarked, konkurrencer og meget mere!

Hjemmet er rammen om livet

Vi ved, det er vigtigt med hjemlige rammer. Derfor gør vi os umage hver eneste dag. For os handler det nemlig meget mere om mennesker end om mursten.

Benjamin Østergaard Raun

Indehaver, ejendomsmægler, MDE

bra@edc.dk30 29 33 3564 89 11 02EDC Søndersø