Villa fra EDC

Skovhavevej 21, Skovhaven

7120 Vejle Øst

7.999.000 kr.

5/4 rum, 237 m²

Skøn naturejendom med 5,8 hektar stor grund

VELKOMMEN

Skøn naturejendom på med en bolig på 237 kvm og en ca 5,8 hektar stor grund. Her græsser krondyrene og vildtlivet omkring ejendommen, mens man samtidig fra ejendommens højeste punkt har den skønneste udsigt over fjorden. Selvom havudsigten ikke ses fra boligen, er her så smukt at man helt kan falde i staver over den skønne danske natur. Flere arealer på og omkring matriklen er fredet så her er virkelig mulighed for at nyde naturens gang.

Den store villa byder på 2 værelser, et stort for­æl­dresove­væ­rel­se med en suite badeværelse, et stort køkkenalrum i forbindelse med stuen, samt et badeværelse. Nederste etage byder på flere gode disponible rum samt endnu et badeværelse foruden vaskerum. Herudover er der tilbygget et dejligt fuldt isoleret anneks med gulvvarme og tekøkken, perfekt til havefester og de store familiefester. Annekset ligger forbundet med overdækket terrasse så man kan komme tørskoet dertil, samt har mulighed for at udnytte den store terrasse i en ekstra lang sæson. Til boligen hører en stor lade, med koldrum, værksted og dobbelt port samt et hjortehus med høloft der fint kan udnyttes som stand til dyr.

Det unikke fjordlandskab ved Vejle Fjord er karakteriseret ved en rolig vandflade og storslåede skovklædte bøgeskrænter - nogle steder helt op til 80 meter. Det 80 m høje kystlandskab virker overvældende. Vinkelret på kysten kløver dybe dale sig vej op mod landsbyerne i det fladere bagland. Bæk og Å har siden istiden skåret sig vej fra kilde til fjord og skabt naturvandløb, typiske for Vejle-egnen og enestående i Danmark.
Den storslåede strækning byder på nogle fantastiske vandreture langs kysten og i de kystnære skove med mange flotte udsigtspunkter. Om sommeren kan du opleve de mange joller, sejlbåde m.m. på fjorden.
Kyst­stræk­nin­gen er fredet for bl.a. at bevare det smukke her­re­gårds­land­skab ved Tirsbæk, de fine udsigtspladser og opholdsarealer ved Ulbæk, og for at holde Daugårdstrand fri for andre huse end de gårde og fiskerhuse, som traditionelt hører hjemme her. Kyst­stræk­nin­gen er desuden nationalt beskyttet levested for flere sjældne fuglearter.

Tirsbæk Slot og Rohden Gods præger områdets sparsomme bebyggelse, hvor der derudover kun ligger en håndfuld ejendomme som denne.

Hele herligheden ligger i Skovhaven, Vejle Ø er kun 10 minutter fra Vejle centrum. Skovhave ligger ved byerne Assendrup, Engum og Bredal. Fra stranden ved Ulbækhus kun få minutter fra huset, over skovene ved Tirsbæk Gods til de vidtstrakte marker ved Assendrup finder du fred og idyl.

Tæt på Vejle og det nye boligområde, Tirsbæk Bakker, er det et populært landområde, hvor især lokale skoler tiltrækker. Engum har en lille, velfungerende skolen, Engum skole - med tryghed og nærhed for børnene i bla Engum. Byerne er en charmerende blanding af lave bin­dings­værks­hu­se, nedlagte gårde og moderne parcelhuse. Stærke fællesskaber kendetegner området, hvor bl.a. idræts­for­e­nin­ger og andre ildsjæle samler byerne på tværs og skaber tid til grin og hygge i nærmiljøet. Derudover ligger Vej­lefjord­s­ko­len samt Bredballes skole inden for kort afstand.

LEVERUMMENE
Man bydes velkommen til denne ejendom via en majestatelig trappe der byder op til husets hovedindgang og store hall med smukke synlige bjælker. Fra hallen er der en praktisk garderobe og adgang til denne etages badeværelse, samt køkkenalrummet såvel som trapperne til de to etager.
Køkkenalrummet har direkte udgang til den skønne terrasse og byder på et væld af lys fra de mange vinduer. Der er installeret et lækkert Miele køkken i massivt egetræ og granit med Miele hvidevarer samt Gaggenau bordgrill. I stuen kan man hygge sig ved brændeovnen, på kolde vinteraftener. Foruden dette skønne leverum, er særligt den overdækket terrasse og annekset som desuden kan benyttes som kontor, er indrettet med tekøkken og plads til køleskab et sted familien naturligt samles. Den overdækkede terrasse ligger i læ og giver virkelig god forlængelse af som­mer­må­ne­der­ne.

VÆRELSERNE
På førstesalen er der to gode værelser hvoraf en er med fransk altan samt et meget stort for­æl­dresove­væ­rel­se med walk-in foruden en skabsvæg og badeværelse med brus og bide. Endnu et badeværelse findes lige neden for trappen, med badekar og brus, her står marmor klinke i flot kontrast til merbau trægulv med skibsfuge.

UDERUM
De fantastiske ideområder består blandt andet af en vinmark, en skøn frugthave og den skønne udsigt mod fjorden på toppen af bakken hvor der også er et lysthus hvorfra man kan nyde udsigten. Jorden er fredet klasse a, mens der på den anden side af ejendommen er fredning klasse b.
Fra udsigtspunktet på bakkens ses helt til Vejle fjordskolen, Roden, Træskohage Fyr, helt til Fyn, og på den anden side af fjorden Holster Hage, Andkærvig, Mørkholt, Brejning og den kønne lystbådehavn samt Treldenæs. Ser man til den anden side kan man se over markerne til Assendrup og skimte Daugård, samt se op til det nye Tirsbæk bakker.
Kort fra huset ligger der en Oldtidshøj, udgravet i 1960’erne så ikke overraskende har stedet været beboet rigtig længe.
Man mener ligeledes at det originale hus ”Himmellund” var en af de første gårde der blev flyttet ud fra Assendrup, og i laden fandt man en bjælke hvor på der stod opført 1754.


FACILITETER
Ejendommen har jordvarme som opvarmning. En stor hal med koldt rum og isoleret værksted. Teknikrummet tilhørende jordvarmen kan let bruges til saddelrum skulle man ønske at holde heste.

Jeg sælger drømme - Boligdrømme

I vores område findes der mange smukke hjem og hver enkelt bolig er unik for mig. Jeg sælger boligdrømme, og vil gerne hjælpe dig!

Stephen Høegh Mortensen

Indehaver, Ejendomsmægler, MDE

stmor@edc.dk40 42 94 4175 11 71 20EDC Domus First Class