Villa fra EDC

Sct. Mogens Gade 36

8800 Viborg

4.995.000 kr.

8/5 rum, 303 m²
Ny Pris
73 visninger de seneste 24 timer

Historisk og charmerende perle i centrum

Ønsker du at bo i hjertet af Viborg centrum, har du nu endelig muligheden. Villaen her oser af Viborgs gamle historie som handelsby og domkirkeby. På et af Viborgs ældste bykort fra Resens Danske Atlas af 1677 ses husrækken aftegnet. Villaen er opkaldt efter adelsmanden Tage Høeg, som ejede huset i 1682.
Et af de flotte kendetegn fra villaen er de mange små dekorationer,som giver bygningen et helt specielt særpræg. Allerede fra Sct. Mogens Gades bro­stens­belag­te stræde ses de første tegn på denne historiske villa, da der sidder en række træplader med flotte udskæringer og udsmykninger – begge dele vidner om fordums tids håndværk, som kommer perfekt til sin ret på facaden af det gamle bin­dings­værks­hus.
Indgangen til hele villaen foregår via klassisk træport med rustikke piksten som gangbelægning. Her opleves igen den smukke udsmykning på fortrappen, hvor der bl.a. også er adgang til den gamle munkekælder.

Til denne smukke og historiske villa får man derudover en unik, flot og god størrelse have med gode solterrasser og endda tilhørende garage.

Villaen er oprindelig to villaer, der er blevet sammenlagt. Dele af huset har tidligere været brugt som bed and breakfast.
Villaen kan være svær at beskrive og skal helt sikkert opleves, hvis man gerne vil bo centralt og måske to familier sammen, kunne det nemt være en mulighed.

På nuværende tidspunkt er villaen indrettet med entré, gæstetoilet, flot spisestue, dejligt køkken-alrum samt bryggers. 1. sal indeholder bl.a. badeværelse med brus, stor stue med brændeovn og flot udsigt til søen og byen. Dernæst bevæger man sig over i det andet hus, som indeholder to gode værelser samt et stort soveværelse med skabsvæg. Fra for­de­lings­gan­gen er der nedgang til det andet hus stueplan, som indeholder to gode værelser, badeværelse med ældre sauna samt et tekøkken

Villaen har så meget sjæl og charme og er helt sikkert et besøg værd.

National boligmæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både lokale og nationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme. Kontakt mig for en uforpligtende snak.

Louise Kristensen

Partner, afdelingsleder, ejendomsmægler, MDE

lk@edc.dk30 33 10 0258 58 75 88EDC Poul Erik Bech