Sådan sikrer du dit hjem mod indbrud

Danmark er det land i Europa med flest indbrud pr. indbygger. Faktisk har vi næsten dobbelt så mange indbrud pr. person i forhold til Sverige, der ligger på andenpladsen. Heldigvis er der meget, man selv kan gøre for at forebygge indbrud i sit hjem, og her kan du læse Verisures gode råd.

ANNONCE


I 2017 blev der i Danmark begået 29.137 indbrud i danske hjem. Det svarer til, at der bliver begået et indbrud hvert 18. minut. Det tal er foruroligende højt, og vi er da også det land i Europa, der er allerhårdest ramt af indbrud i forhold til vores befolkningsstørrelse.

Vores høje indbrudsrate skyldes flere forskellige ting. For det første er vi generelt ret velhavende i Danmark, og i de fleste danske hjem findes den type genstande, der er mest attraktive for indbrudstyve: let omsættelige produkter som f.eks. laptops, tablets, telefoner og fladskærme samt smykker, kontanter og designermøbler.

Det diskuteres også ofte, om en anden årsag til den høje indbrudsrate er, at det er for risikofrit at begå indbrud i Danmark, og at strafferammen er for lav. Kun en lille andel af indbrudstyvene bliver pågrebet, og straffen er ofte overskuelig for dem i forhold til udbyttet.

En tredje årsag til de mange indbrud er vores befolkningstæthed. Tænk bare på vores mange villaveje, hvor husene ligger tæt som perler på en snor. Det skaber gode rammer for indbrudstyve, der let kan gå fra bolig til bolig.

Men den allervigtigste årsag til den høje indbrudsrate skyldes med stor sandsynlighed, at vi danskere faktisk er ret dårlige til at sikre vores hjem mod indbrud. Vi er et trygt og tillidsfuldt folk, hvilket kommer os til gode på rigtig mange områder. Men det udmønter sig også i en lav interesse for indbrudssikring.

Vi har slet ikke samme tradition for indbrudssikring, som de f.eks. har i vores nabolande og resten af Europa, hvor det at installere alarm er en langt større selvfølge på linje med en indboforsikring.

Sådan kan du sikre dit hjem mod indbrud

Der findes en lang række tiltag, man kan gøre for at mindske risikoen for at blive udsat for indbrud. Her er de vigtigste råd fra Verisure:

 • Dør- og vinduessikring
  Vinduer, havedøre og låse er husets svageste punkter og bør derfor sikres ekstra godt. Det er særligt vinduer i kælderniveau og vinduer, der ikke vender ud til befærdet vej, som er udsatte.

  Montér derfor sikkerhedsbeslag på dine vinduer, så det bliver sværere for indbrudstyven at trænge ind. Har du kældervinduer, bør du lave tyverisikring af disse med tremmer, så tyven ikke kan komme ind den vej. Dine yderdøre kan du sikre med f.eks. dobbeltlåse.

 • Sørg for, at hjemmet ser beboet ud
  Få det til at se ud, som om der altid er nogen hjemme. Det kan du gøre f.eks. ved at lade radioen spille og opsætte intelligent belysning, der tænder og slukker automatisk på forskellige tidspunkter i løbet af dagen. Det kan du f.eks. gøre ved hjælp af SmartPlugs, der styres via app, så du altid kan styre lyset i hjemmet, uanset hvor du befinder dig. Sørg også for at lade det rode i hjemmet f.eks. med lidt service på bordet og børnenes legetøj på gulvet. Et helt opryddet hjem signalerer, at der ikke er nogen hjemme.

 • Bed naboerne om hjælp
  Du og dine naboer kan hjælpe hinanden ved at holde øje med hinandens hjem og ved at få det til at se ud, som om der altid er nogen hjemme. Når naboen er på ferie, kan du f.eks. parkere i deres indkørsel, så den ikke står tom, tømme deres postkasse, fylde skrald i deres affaldsspand osv.

 • Gør det svært for tyven
  Tyve foretrækker at arbejde i fred og ro. Sørg derfor for at holde hækken lav, og opsæt udendørs belysning, så indbrudstyven er synlig for andre, når han bryder ind. Fjern også redskaber og værktøj, som du har liggende udendørs, så tyven ikke kan bruge det til indbruddet. Oftest bruger indbrudstyve nemlig det værktøj, de kan finde på stedet, til at bryde ind med, så de har armene fri til tyvekoster, når de stikker af igen.

 • Få en tyverialarm
  Den bedste indbruds- og tyverisikring er en tyverialarm med direkte forbindelse til en vagtcentral. Hvis alarmen går, bliver der taget billeder af gerningsstedet, som bliver sendt til vagtcentralen og direkte videre til politiet. Og det kender indbrudstyvene konsekvensen af. Faktisk er det påvist, at en alarm fra Verisure nedsætter risikoen for indbrud med hele 73 %.

Både politikerne og forsikringsselskaberne har også opdaget effekten ved alarmsystemer. Det er derfor fra politisk side blevet besluttet, at installation af tyverialarmer er omfattet af håndværkerfradraget pr. 1/1-2018. Med et Verisure system får du fradrag for 4.800 kr.

Derudover giver en lang række forsikringsselskaber også rabat på indboforsikringen, når man får installeret et døgnovervåget system. Det, at alarmer nedsætter risikoen for indbrud, kommer nemlig også forsikringsselskaberne til gode: Erstatningssagerne bliver nemlig færre og mindre. Derfor vælger mange forsikringsselskaber at give rabat på indboforsikringen til kunder, der får installeret alarm. Hør dit forsikringsselskab ad, hvor stor en rabat du kan opnå med en alarm.