Det leder vi efter: Boligjagtens mest søgte ord

Prisen, kvadratmeterne og beliggenheden spiller selvfølgelig en stor rolle, når danskerne leder efter et nyt hjem, men der er også en lang række andre ønsker, som de boligsøgende har til den kommende bolig.

Det er ofte de samme boligdrømme, der går igen i danskernes søgninger måned efter måned. Det viser EDC’s gennemgang af, hvad boligsøgende taster ind i fritekstfeltet på edc.dk. Vi ser nærmere på de mest populære søgeord i 2020, hvor så forskellige ord som ”sauna”, ”tennisbaner” og ”vindmølle” alle er i top-20 over listen af søgeord.

Populære søgninger
Hænderne er skruet godt på hos mange af vores boligsøgende, der søger efter et ”håndværkertilbud”, så de kan sætte deres eget præg på drømmeboligen og give den lige præcis de egenskaber, de drømmer om.

I samme boldgade ønsker en stor del af de fingernemme boligsøgende et arbejdsrum i deres nye bolig, og ”værksted” var derfor det fjerdemest søgte ord på edc.dk i 2020.

Mange søger også specialtegnede huse eller mulighed for at bo flere sammen, og ”arkitekt” og ”delevenlig” ligger i top-20, når de boligsøgende skal beskrive kravene til deres kommende bolig.

Ud over de fysiske egenskaber drømmer mange købere også om noget pænt at kigge på fra drømmeboligen. Det tredje- og femtemest søgte ord i 2020 var hhv. ”havudsigt” og ”udsigt”, som mange drømmer om at kunne krydse af på listen over ønsker til deres kommende bolig. Udsigten lader dermed til at være en smule vigtigere end ”have”, som indtager 7.-pladsen.

Udelivet fylder meget hos de danske boligsøgende, og ord som ”strand”, ”skov” og ”vand” står højt på listen. Mange søger også efter et sted til den pladskrævende sport ridning, og derfor finder vi ”ridehal”, ”hest” og ”stald” i top-20. 

Mange ønsker sig også et godt sted at stille bilen og cyklen, og ordet ”parkering” ender da også på en 8.-plads, mens ”garage” dog trumfer og indtager 2.-pladsen over de mest søgte ord på edc.dk i 2020.

Og førstepladsen går til…!
EDC’s fritekstsøgning afslører, at det suverænt mest søgte ord på edc.dk i 2020 var ”pool”, som tiltrækker mange nysgerrige boligsøgende, der gerne vil se ejendomme med den ekstra feature. Ordet ”sauna” er også på listen, men det ligger dog helt nede på en 18.-plads i forhold til søgningen på pool. 

Det mest overraskende søgeord i top-20 er ”vindmølle”, som mange klimabevidste danskere viser en øget interesse i, og søgeordet ligger på en 15.-plads på vores liste.

Har du nye boligplaner?
Leder du efter din næste drømmebolig, har du måske allerede brugt nogle af søgeordene på vores liste. Skal du også sælge, hjælper vi dig meget gerne i gang med et gratis og uforpligtende Salgstjek.

Se mere, og bestil et uforpligtende Salgstjek


Læs mere
Se alle artikler om boligmarkedet