Det behøver ikke være kompliceret at købe ny bolig

Ejendomsmægler, advokat, realkreditinstitut, bank… Der er mange instanser, der skal ind over, når man køber en ny bolig. Spørgsmålene hober sig op – hvad koster det reelt at bo i den nye drømmebolig? Hvor meget vedligeholdelse er der? Hvordan ser tilstandsrapporten ud? Hvad koster det at låne 1 million?

Men sådan behøver det faktisk ikke at være.

Du kan nemlig samle det hele hos en købermægler, der følger dig hele vejen og varetager dine interesser, alle de ovenstående funktioner, og som også besvarer alle dine spørgsmål. En købermægler kan spare dig for en masse tid og ikke mindst en masse misforståelser i kommunikationen undervejs, og så er det bare rart at have en professionel ved sin side, når man skal investere så mange penge.

Sådan fungerer en købermægler
Så snart du har fundet din drømmebolig, kontakter du din købermægler, f. eks gennem en ejendomsmægler – dvs. inden du skriver under på noget. Hvis du gerne vil have hjælp til at finde den helt rigtige bolig, så kan du også få købermægleren til at hjælpe dig med det, for oftest har en købermægler nemlig en baggrund som ejendomsmægler.

Når købermægleren er kontaktet, tager vedkommende med dig ud og ser på din nye drømmebolig. Der bliver gennemgået tilstandsrapport og diverse andre rapporter som f. eks el-installationsrapporten. Der bliver set på hvilke servitutter, der fremgår af lokalplanen, hvad står der i tingbogen og en eventuel forenings vedtægter. Alt sammen for, at du er så godt klædt på som muligt til at træffe den endelige beslutning. 

Hvem forhandler så prisen?
Det kan din købermægler også hjælpe dig med. Din købermægler, som formentlig har ejendomsmæglerbaggrund, kender salgspriserne i området, og ved hvordan man forhandler, så du får den bedst mulige pris på drømmeboligen.

Snakken med banken
Huset er på plads, rapporterne er gennemgået, prisen er aftalt – nu mangler du kun finansieringen. Det er til gengæld også et område, som mange kan have svært ved at gennemskue, fordi mulighederne er så uendeligt mange. Derfor har man måske en tendens til at lade bankrådgiverens råd være det bærende element i beslutningen, hvilket i langt de fleste tilfælde også er det rigtige råd. Men det kunne jo være, at der sad en i den konkurrerende bank, der kunne tilbyde dig en bedre rente på finansieringen – så hvordan finder du ud af, hvad der bedst kan betale sig for dig?

Her kan købermægleren også hjælpe dig, fordi de har mange samarbejdspartnere på markedet og derfor kan indhente tilbud til dig fra flere forskellige banker og realkreditinstitutter. Sammen kan I så gennemgå mulighederne på både finansiering og forsikring.

Nu er du faktisk ved at være i hus med drømmeboligen. Der mangler kun nogle få administrative ting i form af tinglysning, skøde og refusionsopgørelsen. Alt sammen papirarbejde, som købermægleren også tager sig af på dine vegne.

Nu kan du gå i gang med indretningen, og lige den del må du nok selv klare – uden købermæglerens hjælp i hvert fald. Men nu er du sikker på, at du har haft kyndig vejledning undervejs i hele processen, og at alle papirer, finansiering, skøde m.m. er på plads.

Hvad koster det at få hjælp?
Der er selvfølgelig en omkostning ved (næsten) alting, også ved at få kyndig vejledning fra købermægleren, men ofte har den udgift tjent sig hjem inden handlen er afsluttet. Udgiften afhænger selvfølgelig af den enkelte mægler. Der findes både selvstændige købermæglere og mæglere gennem diverse ejendomsmæglere (som selvfølgelig også fungerer uvildigt). Hvis du overvejer at købe ny bolig, så undersøg markedet for muligheder og find en købermægler, som passer til dig og din situation.

Det behøver faktisk ikke at være så kompliceret at købe bolig, hvis bare man har den rette hjælp ved hånden.

Læs mere om EDC købermægler her.

Se alle artikler om boligmarkedet

Læs mere
Sådan køber du
EDC Købermægler

Andre har også læst