Ge­ne­ra­tions­skif­te: Veldrevet og idyllisk hotel tæt på den dansk-tyske grænse sat til salg

  • Hotel
  • Sønderjylland

Det anerkendte og historiske Benniksgaard Hotel i Rinkenæs, tæt på den dansk-tyske grænse, er sat til salg. Pris: 42,5 mio. kr. Siden den spæde start i 2000 er hotellet løbende blevet moderniseret og udvidet, og i dag består hotellet af samlet 119 værelser, der ligger med en fantastisk udsigt over Flensborg Fjord.

I de sidste 47 år har Mads Friis været selvstændig og siden 2000 har han drevet Benniksgaard Hotel, som har udviklet sig til at være et stort veldrevet hotel i perfekte rammer i det smukke sønderjyske landskab. Nu er det dog tid til at overlade nøglerne til en ny ejer, fortæller Mads Friis, ejer af Benniksgaard Hotel:

"Efter at have været selvstændig i 47 år og drevet hotel i knap halvdelen af dem, så er det tid til at nyde den tredje alder og have mere tid til familie og andre interesser. Derfor er der brug for et ge­ne­ra­tions­skif­te på Benniksgaard. Tidspunktet føles rigtigt, da hotellet lever i bedste velgående og der dermed er mulighed for at overlevere en forretning i god drift og med gode medarbejdere, der er villig til at løbe en ekstra mil."

"Hotellet og området byder på et hav af muligheder. Vi har allerede et rigtig godt samarbejde med golfbanen lige ved siden af, så folk kan kombinere et ophold hos os med et slag golf på en af Danmarks smukkeste golfbaner. Der er mulighed for at nyde den smukke sønderjyske natur på vandre- eller cykelture ved Gendarmstien. Der er altså både mulighed for et aktivt ophold eller blot selvforkælelse med god mad og afslapning. Vi samarbejder med andre lokale virksomheder, så vi kan vise området bedst muligt frem."

Fra landbrug til hotel
Benniksgaard Hotel har et etageareal på 9.848 m² og et grundareal på 51.259 m² og har plads til knap 200 overnattende gæster og mødelokaler med plads til op mod 400 mennesker, så der er gode muligheder for at afholde bl.a. konferencer. Hotellet rummer også hyggelige festlokaler med smuk udsigt over golfbanen og Flensborg Fjord, så rammerne til den næste fest er perfekte.

"Jeg overtog gården fra mine forældre sammen med min kone, Ingeborg, i 1977, og de første mange år drev vi landbrug. Da markbruget blev omdannet til golfbaner i 1997, blev det startskuddet til det hotel, som vi har i dag. Det startede med 11 hotelværelser i 2000, og nu står vi med 119 værelser, når man tæller annekset og vores Bed & Breakfast med. Heraf 10 suiter i det gamle stuehus, som blev indviet af H.K.H. Prins Henrik, som fik opkaldt det ene værelse efter sig," siger Mads Friis og fortsætter:

"Den gamle vognport og kornmagasinet er blevet til en flot restaurant, og kornkamrene er nu sat i stand til møder og kon­fe­ren­ce­lo­ka­ler med dertilhørende kon­fe­ren­ce­lo­un­ge. I de gamle stalde, som helt frem til 2000 fungerede som ko-, svine- og hestestald, er der indrettet 31 hyggelige og charmerende hotelværelser. Det har været vigtigt for os, at stedet stadig bærer præg af fortidens funktion som landbrug, så derfor er der stadig fritlagte bjælker, oprindelige vindues- og dørpartier og flotte, gamle lamper, som er med til at gøre hele oplevelsen hos os mere idyllisk."

Hoteller hitter
EDC Erhverv Poul Erik Bech Sønderjylland skal formidle salget af det veldrevne hotel med den unikke beliggenhed. Morten Dahl Rask, partner og direktør hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Sønderjylland, siger:

"Vi er glade for at være udvalgt til at formidle salget af Benniksgaard Hotel, og vi vil gøre vores ypperste for at få solgt hotellet, så Mads Friis kan bruge mere tid på familie og andre interesser. Hotellet er utrolig veldrevet, og det forstår man godt med den beliggenhed, tæt på sønderjyske attraktioner og i idylliske rammer. Alle bygningerne er utrolig velholdte og fremstår i en stand, som er langt over standard."

"Det samlede antal overnatninger i hotelbranchen i vores landsdel har været stigende siden 2017, selvfølgelig med en nedgang under Cor­o­na­pan­de­mi­en. Men nu er vi tilbage på et højere niveau end før Corona, og vi forestiller os ikke, at det tal falder. 2023 bød på rekordmange overnatninger på landsplan og med Sønderborg Lufthavn, der er i gang med en større modernisering, åbner det op for endnu flere turister, som vil få nemmere adgang til vores landsdel."

"På landsplan oplever vi også en stigende interesse for hotelområdet. Derfor har vi oprettet en dedikeret hotelgruppe, så vi står bedre rustet i forhold til at kunne tilbyde vores kunder en struktureret rådgivnings- og salgsproces. Det kan hjælpe os med at strømline produceren i forhold til at vurdere og sælge hoteller, uanset hvor i landet, det er, så vi glæder os til også at kunne hjælpe Mads Friis med at sælge sit livsværk," siger Morten Dahl Rask fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Sønderjylland.

Lyder det interessant?

Læs mere om det store hotel med 119 værelser og den perfekte beliggenhed ved siden af den populære golfbane og med udsigt over Flensborg Fjord

Klik her

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Morten Dahl Rask

Direktør, Partner

mrd@edc.dk23 65 24 27EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Rådhusgade 6, 6200 Aabenraa

620@edc.dk73 33 13 00

DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

  • Aalborg
  • DEKRA
  • Byggeprojekt
Læs artikel

Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

  • Skagen
  • Ankerhus
  • Investering
Læs artikel

228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
Læs artikel