Historisk fagforeningshøjborg omdannes til moderne boliger

Da Dansk Metal skulle afhænde deres fagforeningsejendom, skulle den rigtige køber findes i en investor, der kunne se muligheden i at omdanne den historiske bygning til moderne boliger. Byggeriet er nu i fuld gang og den 1. maj 2018 står lejlighederne klar til indflytning.

”Smedenes Hus” bliver ejendommen kaldt i folkemunde. Bygningen er fra 1938, og er siden tilbygget af to omgange. Den har været fagforeningshus for Dansk Metal gennem alle årene, og bygningen bærer tydelige historie træk. For eksempel er der i gården mindesmærker for smedesvende, der faldt under krigen. Huset var dog blevet for stort til foreningen, og efter længere tids overvejelser, blev den sat til salg.

”Huset var blevet for stort til os, da vi er blevet færre gennem årene grundet ny teknologi, og samtidigt stod ejendommen foran en renovering. Det var derfor det rigtige tidspunkt at sælge. Vi er nu gået i gang med at lede efter et domicil, der passer til os”, siger Kent Madsen fra Dansk Metal i Odense. 

Da EDC Erhverv Poul Erik Bech i Odense fik ejendommen til salg, kunne de hurtigt konstatere, at ejendommen var utidssvarende som kontorbygning. Det blev i stedet foreslået at sælge til konvertering til boliger.

”Med den unikke placering og historiske baggrund, var ejendommen oplagt til et boligprojekt. Der bød sig også hurtigt interesserede købere”, siger Morten Nielsen, partner og erhvervsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Lejligheder med et twist

Da den rigtige køber kom på banen, slog parterne til, og et længere forløb med myndighedsbehandling skulle væbne parterne med tålmodighed. Men så kom aftalen endeligt på plads, og byggeriet er nu i fuld gang. Kent Madsen fra Dansk Metal er glad for, at den rigtige køber kom på banen.

”Vi har haft tiden til at finde den rigtige køber. Denne løsning er den rette for os, fordi køber vil bevare husets ånd – hvilket var vigtigt for os,” siger Kent Madsen.

Køber er Odense Bolig, der ejer og administrerer ejendomme på Fyn, men primært i Odense.

”Vi blev kontaktet af EDC Erhverv i Odense, som vi tidligere har købt konverteringsejendomme gennem. Da vi så ejendommen, kunne vi forholdsvist hurtigt se de gode muligheder: Perfekt, central beliggenhed, aflåst gård med parkering - hvilket er en sjældenhed i centrum - og så selvfølgelig en unik, historisk ejendom,” siger Jimmy Andersen, der er direktør for Odense Bolig.

”Der har igennem hele forløbet været en rigtig god og konstruktiv dialog med Odense Kommune, hvor man ved fælles hjælp og forståelse kunne udnytte parterre. Det gav ejendommen helt nye muligheder, og vi laver derfor blandt andet to-plans lejligheder,” fortæller han.

Lejlighederne står klar til indflytning d. 1. maj 2018, men allerede i starten af det nye år, begynder udlejningen gennem Odense Bolig. De nye lejere kan se frem til unikke lejligheder.

”Ejendommen er unik, og hver lejlighed bliver også unik. Der bliver forskellige lejlighedstyper på alt fra 60 til 200 kvm. Vi vil give lejlighederne et twist, som man ikke ser andre steder. Vi overvejer fx at bruge genbrugte murstensvægge, som giver lejlighederne kant og New Yorker-look. Samtidigt bliver der kræset for udemiljøet, og vi etablerer altaner ud mod gården”, slutter Jimmy Andersen.

Kontakt

Jimmy Andersen, Odense Bolig, tlf. 63 17 31 32
Kent Madsen, Dansk Metal, tlf. 29 46 70 82
Morten Nielsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech, tlf. 21 54 30 15