Aarhus-investor køber højhus i Blumersgade i Horsens

Investeringsselskabet Actus har netop købt fem etager i den karakteristiske ejendom på Blumersgade. De fem etager er udlejet til erhverv, mens de øvrige tre etager er frasolgt som ejerlejligheder.

Med købet understreger Actus endnu en gang, at Horsens er en by, investorer gerne sætter millioner i. Base Erhverv, som Kristen Laursen er medejer af, har opført Blumersgade 5, der stod færdig for godt et år siden. Salget sker pr. 1. januar 2021, og prisen er 53,5 mio. kr.

Flot arkitektur

Actus er et investeringsselskab, der forvalter og investerer for formuende danskere. Adm. direktør og partner Jesper Horsbøl siger:

"Horsens er en attraktiv by, som har gennemgået en rivende udvikling gennem de sidste 20 år. Derfor investerer vi gerne i Horsens. Det blev til Blumersgade 5, fordi det er en bygning med en flot arkitektur, der – når man kommer til byen fra vest – står som en byport ind mod hele den nye bydel. Desuden opfylder ejendommen de krav, man i dag stiller til moderne kontorbyggeri med fælles kantine osv.," siger Jesper Horsbøl.

Han oplyser, at Actus i Horsens ejer Kattesund 13-21, en del af karreen i forlængelse af det tidligere Hotel Danica i Ribersgade, Amaliegade 16, Torvet 2, hvor den gamle biograf lå, og ejendommen på Høegh Guldbergs Gade, hvor Fakta ligger.

Blandede følelser

Sælger Kristen Laursen er også tilfreds med handelen:

"Salget af Blumersgade slutter ringen i den aftale, vi for et par år siden lavede med NRGi. I følge den flyttede NRGi fra Bjerrevej til det nye, vi opførte i Blumersgade. Samtidig overtog vi NRGis tidligere bygninger og areal på Bjerrevej, hvor Dansk Boligbyg så har opført nye boliger. Faktisk er det med blandede følelser, vi sælger ejendommen. Jeg havde gerne beholdt den, men vi kan jo ikke beholde alle vores projekter."

Det er EDC Erhverv i Horsens, som har formidlet salget. Her siger Lars Tygesen, indehaver af EDC Erhverv Ejendoms Centret:

"Det er en fornøjelse at være med til at formidle ejendomshandler, der bringer ny kapital til byen og bidrager til væksten i Horsens. Vi ser fortsat, at flere og flere investorer kigger på Horsens, der jo oplever befolkningstilvækst større end de fleste danske byer, meget nybyggeri og et erhvervsliv, hvor der virkelig er ”gang i hjulene”.

De mange investering fra udenbys køber bekræfter i den grad, at Horsens er en attraktiv investeringsby.

Yderligere information

Lars Tygesen, indehaver og ejendomsmægler i EDC Erhverv Ejendoms Centret A/S i Horsens på mail lt@edc.dk tlf. 61204420.