København får førsteplads for flest udenlandske investeringer

Ny europæisk rapport kårer Københavns transaktionsvolumen som andenstørst på europæisk plan og placerer samtidigt byen på en førsteplads over volumen af udenlandske investeringer. Der er en forventning om øget konkurrence blandt internationale investorer i landet, fortæller partner Helle Nielsen Ziersen fra EDC International Poul Erik Bech, der har bidraget til rapporten.

Den årlige European Multifamily Market Update fra den markedsledende, internationale ejendomsaktør, JLL, har set på det europæiske marked for boligudlejningsejendomme. Rapporten finder, at København havde andenstørst transaktionsvolumen og var dén europæiske by, der havde flest udenlandske investeringer i hele 2018.

”Rapporten finder, at Københavns transaktionsvolumen i 2018 lå foran europæiske hovedstæder som Paris og Frankfurt. Dette er tilmed på trods af, at investeringerne i boligejendomme i Danmark er faldet samlet set fra 2017 til 2018. Det vidner om, at København i den grad er i investorernes søgelys, og det er på grund af en stigende urbanisering, stor stabilitet og højere afkast end andre markeder i Europa,” fortæller Helle Nielsen Ziersen, Head of International Relations i EDC International Poul Erik Bech.

”Samtidigt er det bemærkelsesværdigt, at København kåres som dén europæiske by med flest udenlandske investeringer. Mens markedet i dag er præget af få, store internationale aktører i den danske ejendomsbranche, er det min forventning, at vi kommer til at se endnu flere udenlandske aktører enten direkte eller indirekte, og dét øger konkurrencen,” fortæller hun.

Danmark ligger samlet set på en 5. plads for transaktionsvolumen på tværs af de europæiske lande. EDC International Poul Erik Bech er i dialog med udenlandske investorer og fonde, som analyserer og kigger ind i danske ejendomsmarked.

”Interessen for Danmark er stor, men vi ser også en interesse blandt danske investorer, som i stigende grad kigger udenfor Danmarks grænser. Her kan vores internationale afdeling bistå med identifikation af gode muligheder,” slutter Helle Nielsen Ziersen.

Overvejer du muligheden for at investere i udlandet?

Kontakt Helle Nielsen Ziersen her