En utraditionel proces skabte en win-win-win situation

Efter 24 år med samme lejer, ville udlejer gerne skabe fornyelse, men stillede samtidigt høje krav til en ny lejer. Ved kyndig rådgivning fra EDC Erhverv Poul Erik blev den fhv. lejer købt ud, og det kendte smykkebrand, Jane Kønig, flytter nu ind i lejemålet i Aarhus’ latinerkvarter.

”Vi havde haft et langt og godt forhold til vores daværende lejer, men vi vil som udlejer gerne være proaktive i forhold til udviklingen og ønskede lidt fornyelse efter godt et kvart århundrede. Samtidigt nærede vi et ønske om at optimere ejendommen i samme omgang,” fortæller udlejer, Jane Sundstrøm, fra Kontoret på Lille Torv.

Hun har et fast, tæt samarbejde med retail-teamet i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus, som hjalp med at finde en løsning.

”Vi har et fast koncept, og det er vigtigt at vores lejere passer til os. EDC Erhverv har forstået vores behov og krav, og derfor lykkedes det med at finde den helt rigtige lejer,” siger Jane Sundstrøm.

En utraditionel proces

Først skulle den daværende lejer indvillige i at blive købt ud, hvilket var lige til, da ønsket om fornyelse var gensidigt. Samtidigt skulle en ny lejer, som ville betale nøglepenge findes. Her havde EDC Erhverv Poul Erik Bech kontakt til den københavnske smykkekæde, Jane Kønig, som netop var på udkig efter en placering i Aarhus. Der skulle dog kreativitet til at få alle parter til at blive glade.

”Normalt foregår en sådan proces imellem to lejere. Men denne gang var en trepartsforhandling nødvendig, fordi udlejer har en klar strategi om hvilke lejere de vil have ind. Derfor måtte vi være kreative og finde en løsning så alle blev glade,” fortæller detailmægler fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, Mette Lund Pedersen.

Heldigvis var matchet stærkt, da Jane Kønig-konceptet passede perfekt i den historiske ejendom midt i den pulserende del af Aarhus’ latinerkvarter.

”Vi ser frem til at blive en del af Aarhus’ inspirerende og kulturelle miljø og ikke mindst til at byde Jane Kønigs aarhusianske kunder indenfor i de nye lokaler,” siger Jane Kønig om den nye butik.

Aarhus forandrer sig

Mette Lund Pedersen, detailmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, fortæller, at flere og flere Københavnske high-end brands som Jane Kønig er begyndt at åbne op i Aarhus.

”Vi ser Mads Nørregaard, Lollys Laundry, Han Kjøbenhavn og lignende brands, der kommer til byen nu. Dette skal først og fremmest ses i lyset af, at Aarhus for alvor er kommet på landkortet som en cool by. Vi erEU’s kulturhovedstad og vi er hjemby for mange kulturelle aktiviteter og festivaller, hvor danskerne valfarter hertil. Det pulserende liv har gjort Aarhus til et sted med liveability. Vi ser derfor en stor nettotilflytning til byen. Alt sammen medvirker til, at brands som Jane Kønig gerne vil have en platform her i byen,” siger Mette Lund Pedersen.

Jane Sundstrøm mener også, at butiksmarkedet i Aarhus ændrer sig.

”Tiden ændrer sig – og Aarhus ændrer sig. Førhen var Aarhus primært en meget ung by. Det er den stadig, men det er også kommet mere købestærke kundegrupper til byen. Samlet set betyder det, at en række af Københavnske kvalitetsbrands er rykket til byen – og flere kommer hele tiden til. Som udlejer er det vigtigt, at følge med tiden, og med den rigtige rådgivning, hvor vi får de rigtige lejere, kan vi lykkes med den strategi. Her har EDC Erhverv Poul Erik Bech klaret det til UG,” slutter Jane Sundstrøm.