Fra bank til burgerbar

En ombygget bankfilial i centrum af Aalborg bliver fra efteråret rammen om endnu en Carl’s Jr.-restaurant. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet lejemålet til kæden, som vil op på 40-50 spisesteder i landet.

På Boulevarden 8, i centrum af Aalborg og få hundrede meter fra banegården, åbner i løbet af efteråret en Carl’s Jr.-burgerrestaurant.

”Bygningen har et flot udtryk og ligger midt i et ”madområde”, hvor folk tager hen for at gå ud at spise. Stedet ligger trafikalt godt, og det er let at komme til med bil, hvis man vil hente mad. Og så er vi glade for at kunne åbne endnu et spisested i Aalborg, for aalborgenserne har taget godt imod vores Carl’s Jr.-restaurant ved siden af Bilka i Aalborg Storcenter i Skalborg,” siger Michael Hald.

Han er franchisechef i Salling Group – det tidligere Dansk Supermarked, som blandt andet driver Bilka, Føtex, Netto og Salling-stormagasinerne i Aarhus og Aalborg. Desuden har Salling Group de danske rettigheder til Starbucks-kaffekæden og til Carl’s Jr., som åbnede sit første burgersted i Californien tilbage i 1942.

Den første danske afdeling har serveret burgere siden 2013 og ligger i Næstved Storcenter – også tæt på en Bilka – og konceptet er tilpasset det danske marked.

”Den traditionelle kunde er en ung fyr, som sætter pris på en saftig burger. Vi har valgt også at tilbyde fx salater, som måske mere appellerer til unge kvinder, og så er børnefamilier en vigtig målgruppe for os. Vi vil gerne ramme bredt,” fortæller Michael Hald.

Sultne shoppere og turister 

Carl’s Jr.-restauranter bliver typisk indrettet i lokaler med 300-500 kvadratmeter.

”400 kvadratmeter er nok det optimale for os. Lokalerne på Boulevarden er lidt mindre, men vi regner med at have omsætningen fordelt mere jævnt over dagen, blandt andet fordi en del af kunderne vil være nogle af byens mange turister og andre på shopping. I afdelingerne i indkøbscentre ligger en stor del af omsætningen typisk i frokostpausen og ved middagstid,” siger Michael Hald.

Lejemålet på Boulevarden blev formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech.

”Tidligere havde Jutlander Bank en afdeling på adressen, men filialen blev lukket, og en lokal investor gik i gang med at omdanne en del af bygningen til boliger. Fra vores samarbejde med Salling Group har vi god indsigt i, hvad koncernen har af ønsker for Carl’s Jr.-placeringer, så vi foreslog lokalerne, og Salling Group har kunnet præget indretningen,” siger partner Martin Brasholt Mikkelsen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg.

Jagter lokaler

Og der kan sagtens være basis for at formidle adskillige andre lejemål fra de 17 landsdækkende EDC Erhverv-centre – i hvert fald har Michael Hald og Salling Group store burger-ambitioner:

”Inden nytår er vi oppe på 18 Carl’s Jr.-restauranter, og et realistisk mål for os er vel 40-50 spisesteder over hele landet. De må gerne ligge i indkøbscentre og i centrum af byerne – og gerne tæt på enten en Bilka eller en Føtex. Andre gode placeringer er tæt ved motorvejstilkørsler og andre knudepunkter med meget trafik.”

Carl’s Jr. i Danmark

  • Amerikansk burgerkæde grundlagt i 1942
  • Styres i Danmark af Salling Group (tidl. Dansk Supermarked)
  • Med åbningen på Boulevarden i Aalborg 15 danske restauranter
  • Målet er 40-50 danske restauranter
  • Placeringer: Ofte ved Bilka eller Føtex, gerne i indkøbscentre, på handelsgader og tæt ved motorveje
  • Målgrupper: Især unge mænd og kvinder samt børnefamilier
  • Konkurrenter: McDonald’s, Burger King og Sunset Boulevard