Joe & The Juice bor i en møbelbutik

Den eksklusive Rue Verte-møbelbutik i København har siden 2002 haft en Joe & The Juice-afdeling i sine lokaler. Det giver ekstra stemning og liv i forretningen og skaber synergi, siger indehaver Michala Jessen.

”Jeg kommer oprindeligt fra restaurationsverdenen, og vi drev allerede en café i hjørnet, mens vi solgte møbler, tøj og interiør i lokalerne. Kasper Basse, som grundlagde Joe & The Juice, er en af mine gode venner, og han foreslog at rykke ind med sin dengang helt nye juicebar.”

Sådan fortæller Michala Jessen, der siden 1994 har ejet og drevet Rue Verte. Fra hjertet af København sælger butikken møbler i den eksklusive ende af skalaen og hjælper med indretning – og har for nylig knopskudt med en afdeling i Aarhus.

”Helt vild synergi”

For 17 år siden rykkede den første Joe & The Juice-afdeling ind i Rue Vertes lokaler. Det var formentlig et af de første eksempler herhjemme på at blande koncepter i detailhandlen, og samarbejdet har været en stor fordel for begge parter:

”Matchet var oplagt, for vi ville gerne skabe mere end ”bare” en almindelig butik. Kombinationen fungerer rigtig godt og giver en helt vild synergi. For os tilfører Joe & The Juice en afslappet, uhøjtidelig stemning og skaber noget mere liv; i en møbelforretning kan der godt være ret stille en tirsdag formiddag. Samtidig brygger Joe & The Juice verdens bedste kaffe, som vores kunder kan nyde godt af,” siger Michala Jessen.

Juicebaren har dog måttet tilpasse sig en smule: Musikken er lidt anderledes og lydniveauet en tand lavere end i de øvrige af kædens cafeer, hvor målgruppen i højere grad er helt unge. Kunderne i Rue Verte-afdelingen på Ny Østergade er da også lidt anderledes:

”Vi har tilført Joe & The Juice lidt eksklusivitet, ligesom cafeen får noget fra trafik fra os,” siger Michala Jessen.

Meget tilfredse

Selv om Joe & The Juice for længst har opbygget et stærkt varemærke, både herhjemme og i adskillige andre lande, så holder kæden fast i cafeen hos Rue Verte, forsikrer regionschef Morten Thønning:

”I dag foretrækker vi at have egne butikker i kraft af det brand, som vi har skabt, men Rue Verte er en central lokation for os og har det været fra dag ét. Vi er meget tilfredse med samarbejdet, og afdelingen har opbygget sine egne faste kunder foruden dem, som kommer via Rue Verte.”

Joe & The Juice har efterhånden næsten 300 afdelinger. Godt en fjerdedel ligger i Danmark, resten i blandt andet Norge, Sverige, Island, Storbritannien og USA.