Stormagasin giver nyt liv til strøggade

Da design-, interiør- og modekæden, Bahne, skulle finde nye lokaler i Aalborg, blev mæglerens kompetencer i den grad sat i spil. Det lå ikke i kortene, at den landsdækkende detailvirksomhed skulle placere deres næste butik i Nørregade i Aalborg, men Magasins planer om at åbne en afdeling i selv samme gade ændrede perspektivet.

Da erhvervsmægleren fra EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg, Helle Grønhøj Heissel fik besøg af Helle og Jacob Bahne på kontoret på Vesterbro i Aalborg, havde hun ikke regnet med at det ville ende ud i en underskrevet aftale på Nørregade 20. Såvel Bahnes som mæglerens viden om det kommende stormagasin, viste sig at få stor betydning for Bahnes valg af placering.

”Lejemålet i Nørregade havde stået tomt i længere tid, og gaden har i en årrække, bl.a. grundet flere års opgravninger og butiksflugt fra Friis Shoppingcenter, ikke været den mest attraktive strøggade i Aalborg. Magasins udmelding om, at de i løbet af foråret 2018 åbner i Friis Shoppingcenter har givet stor efterspørgsel på lokaler, både i Nørregade og de omkringliggende gader, og det var netop det faktum, som Bahne så muligheder i,” forklarer Helle Heissel.

Den øgede trafik til gaden kunne dog ikke overskygge lejemålets længerevarende tomgang og behov for istandsættelse. Det krævede derfor en del forhandlinger mellem de to parter samt kompromisser i lejeaftalen, før at man nåede til enighed. I forbindelse med sådanne forhandlinger er der brug for mæglerens kompetencer til at få enderne til at nå sammen. Det lykkedes endnu engang at finde en aftale som alle parter var tilfredse med.

Det endte som en god aftale for begge parter, hvor det også blev muligt at inddrage en del af ejendommens baghus til lager og personalefaciliteter, og til juni kan Bahne se frem til at flytte ind i de moderniserede lokaler i Nørregade.