Frihed og fleksibilitet er nøgleord for et logistikmarked i vækst

Markedet for logistik vokser og nye investeringer er nødvendige. Flere investorer ser mod dette ejendomssegment, og senest har NREP Logicenters oprettet en logistikfond på over otte milliarder kroner.

Krisen er overvundet, og det har også påvirket markedet for lager- og logistikejendomme positivt.

”Tomgangen på markedet er rekordlav, og det har fået flere investorer til at se mod industriejendomme. Aktuelt er EDC Erhverv i forbindelse med 255 investorer på jagt efter industriejendomme gennem Køber-/Lejerkartoteket,”  siger Thor Heltborg, koncernkundechef i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

”Mange investorer for alvor fået øjnene op for industrisegmentet. Det betyder, at den store økonomiske udgift, det er at bygge nye moderne industriejendomme, eller ombygge en eksisterende ejendom, kan finansieres af en investor – hvis virksomheden vel at mærke bliver lejer af ejendommen på en lang kontakt,” siger han.

Aktive investorer

En af markedets førende aktører indenfor investeringer i industriejendomme er NREP Logicenters, der har mere end én million kvadratmeter logistikejendomme, fordelt over hele Norden.

”Interessen for logistik er stor i øjeblikket. Der er kapital i markedet, og vi er også meget aktive. Ikke mindst giver e-handelen vækst i dette segment,” lyder det fra investeringschef Lars Hansen fra NREP Logicenters. NREP har sammen med danske og internationale, institutionelle investorer skabt en logistikfond med aktiver for over otte milliarder kr. NREP Logicenters forventer derfor at øge porteføljen i løbet af de kommende år.

Store projekter har interesse

NREP Logicenters udvikler moderne logistikejendomme til udlejning – ikke med henblik på salg. For at fange NREPs Logicenters interesse skal projekterne være i en størrelsesorden på minimum ca. 50 millioner kr.

”Vi investerer langsigtet, og vi designer vores ejendomme med fokus på frihed og fleksibilitet for lejere inden for alle former for logistik. Vi tilbyder fleksible lejemål med specifikationer, der er optimeret til fremtidens logistik,” siger Lars Hansen videre. Det vil sige, at ejendommene typisk har mindst 10 meters frihøjde, en bæreevne på minimum 5 tons/kvm og mindst én læsserampe pr. 1.000 kvm lager.

Logistikmarkedet udvikler sig uden for Storkøbenhavn

Aktuelt har Logicenters i foråret 2017, via NREP Nordic Strategies Fund II, opkøbt en 31.000 kvm. stor logistikejendom i Køge. NREP Logicenters har nu i alt ni ejendomme på Sjælland, blandt andet Copenhagen Markets. Dertil har NREP Logicenters ledig jord i Greve, Høje-Taastrup og Ishøj. Dermed er der stort set udsolgt i det storkøbenhavnske område.

”Vores prioritering er at ligge langs motorvejsnettet og steder, hvor man investerer i vejnet, der kan klare modulvogntog, det vil sige 25 meter lange lastbiler. Det ser vi heldigvis flere steder over hele landet,” siger investeringschef Lars Hansen, NREP Logicenters.

Uden for hovedstadsområdet er Logicenters repræsenteret med logistikejendomme i Jylland, 63.000 kvm. logistikejendom i Brabrand ved Aarhus, 35.000 kvm. ejendomme i Horsens, 16.000 kvm. i Hedensted og 24.600 kvm. i Kolding.

Med udbygningen af motorvejsnettet begynder nye områder også at blive attraktive for placering af moderne logistikejendomme. Det gælder blandt andet på Vestsjælland, hvor Ringsted og Slagelse udlægger store erhvervsområder til blandt andet lager og logistik med direkte forbindelse med motorvejen.  Og i Jylland ser man større logistikklynger danne sig ved motorvejen i Trekantområdet, Fredericia, Vejle og Taulov, og omkring Aarhus. Samtidig skal man være opmærksom på, at der i disse områder er en del ledig kapacitet, som kan være attraktiv for både investorer og lejere.

_________________________________________________

Fakta:

NREP Logicenters har et godt samarbejde med EDC Erhverv, når det handler om rådgivning om logistikløsninger, hvad enten der er tale om udvikling, opgradering eller udvidelse. Det gælder blandt andet Copenhagen Markets i Høje-Taastrup, hvor EDC Erhverv Poul Erik Bech bistår med udlejningen.