Hedt i Herning

Med øget nethandel og høj økonomisk vækst er der rift om lager- og logistiklokaler nærmest overalt i landet. Midt- og Vestjylland har ifølge Ejendomstorvet.dk landets laveste tomgang for industrisegmentet, og det er langt fra tilfældigt, forklarer Kasper Ladekjær, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning.

Kasper Ladekjær, Paartner EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning.

”Både Ikast-Brande og Herning ligger ret konstant højt i målingerne over erhvervsvenlige kommuner, og det trækker virksomheder til vores område, så vi har stor efterspørgsel fra mange brancher. En udfordring er, at området historisk har haft mange tekstilfabrikker, hvor der ikke er den loftshøjde, som mange virksomheder efterspørger i dag. Til gengæld er her god infrastruktur og byggejord tæt på motorvejene, så området er et godt alternativ til for eksempel Trekantområdet – med relativt lavere lejeniveauer.”

Hen over sommeren fik Kasper Ladekjær og hans kolleger løst en større udlejning på ca. 10.000 m² i kølvandet på, at minkerhvervet uden varsel blev nedlagt på grund af coronapandemien.

”Kopenhagen Fur havde i udkanten af Herning en større indleveringscentral, som nåede at være i brug i en begrænset periode. Via vores kontaktnet fandt vi hurtigt en lejer, som overtog lokalerne i løbet af sensommeren. Den nye lejer er Textile Logistics Denmark ApS, som driver flere lagerhoteller i Midt- og Vestjylland og havde brug for mere plads efter at have vokset kraftigt siden de startede for 4½ år siden.”