Kæmpe ejendom i Svinninge solgt efter stor markedsføring

Det gav pote at markedsføre den 26.000 kvm store produktionsejendom på Ringstedvej 13 i Svinninge i IndustriFOKUS tilbage i 2018. Markedsføringen medførte en øget interesse for ejendommen, som nu er solgt til ølbryggeriet To Øl.

Jesper K. Madsen, der er erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Roskilde, havde svært ved at få solgt den 26.000 kvm store produktionsejendom på Ringstedvej 13 i Svinninge, som havde stået tom siden 2017. Potentielle købere manglede den sidste lyst til at købe ”Sjællands billigste kvadratmeter”, som ejendommen blev kaldt i IndustriFOKUS tilbage i august 2018 med henvisning til den lave pris på kr. 14 mio. for 26.000 kvm erhvervsareal 151.753 kvm grund. Efter ejendommen blev markedsført, ændrede billedet sig.

Det danske ølbryggeri To Øl meldte sin interesse, og den kom ifølge Jesper K. Madsen som følge af den øgede synlighed på ejendommen.

”Mit gæt er, at deres interesse kom, efter vi havde markedsført ejendommen. Vi kan klappe os selv på skulderen, hvad det angår. Vi var udfordret ved, at det har været svært for søgere at finde ejendommen, fordi den ligger i et postnummer, de ikke umiddelbart søger på. Så det er en kæmpe styrke, at vi har trykte medier til at profilere sådan en type ejendom,” fortæller en begejstret Jesper K. Madsen.

Efter To Øl meldte sin interesse gik der omkring to måneder, før ejendommen var afsat. Hele processen endte også ifølge Jesper K. Madsen med at være problemfri, blandt andet fordi kommunen og den tidligere ejer, Orkla Foods, var særdeles samarbejdsvillige.

”Det startede med, at jeg satte et møde op med kommunen og To Øl. Kommunen satte herefter en form for task force op for at hjælpe To Øl på plads, hvis der skulle opstå udfordringer rent kommunalt og teknisk. Orkla Foods har også været meget opsatte på at få solgt ejendommen til lige netop To Øl. De håber nu, at der kommer noget liv i bygningerne, for de har et særligt forhold til Svinninge,” forklarer erhvervsmægleren.

Jesper K. Madsens evner som erhvervsmægler kom særligt til udtryk under forhandlingerne.

”To Øl har købt den til prisen, som var kr. 14 mio. Der er ikke givet afslag, men ejerne skulle have fjernet nogle maskiner og andre ting som en del af handlen i stedet for at give et prisafslag.”

To Øl overtog ”Sjællands billigste kvadratmeter” den 31. december 2018.