George Schepper solgte boligudlejningsejendom til højere pris end ventet

I efteråret 2019 solgte George Schepper en Vanløse-ejendom, som han og familien havde ejet gennem seks årtier. Prisen var flere millioner højere end forventet, og salget skete efter et skræddersyet forløb – og i et marked med mange interesserede købere.

For få måneder siden fik 88-årige George Schepper solgt en hjørneejendom på Jernbane Allé, hovedstrøget i københavner-bydelen Vanløse, og tæt på både metro og S-tog.

”Min hustru og jeg købte ejendommen tilbage i 1960, forbi hun gerne ville drive butik, og på et tidspunkt havde hun tre forretninger i ejendommen, blandt andet med gaveartikler. I 2001 lukkede hun og gik på pension, men vi beholdt ejendommen, hvor jeg har stået for al vedligeholdelse og fx selv har skiftet tag. Da jeg blev 70 år, stoppede jeg dog med at vaske trapper,” fortæller George Schepper.

Han er uddannet maskinmester og sejlede i mange år, indtil fruen ville have ham hjem for at hjælpe til med butikker og ejendom.

For nogle år siden overvejede ægteparret et salg og fik derfor ejendommen vurderet af EDC Erhverv Poul Erik Bech.

”Men det var for svært for min hustru at sælge på grund af hendes tilknytning til butikslokalerne gennem så mange år,” forklarer George Schepper.

Han blev enkemand for tre år siden, og så opstod tanken om et salg igen – hverken børn eller svigerbørn var interesserede i at overtage ejendommen med knap 1.700 kvadratmeter fordelt på 14 boliger og fem butiks-/erhvervslejemål på to matrikler. Med i overvejelserne var de høje priser på boligudlejningsejendomme.

Via EDC Erhverv Poul Erik Bech blev ejendommen solgt, og det glæder George Schepper, der fortsat bor i nabolaget.

”Jeg er yderst tilfreds med salgsforløbet, og prisen var højere end forventet. Jeg er også kommet op i årene, så når jeg jævnligt går tur og kommer forbi ejendommen, er det rart, at jeg ikke længere behøver spekulere på vedligeholdelse og rengøring, og det gør børn og svigerbørn heller ikke.”

Skræddersyet salg

Partner Michael Thodsen hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i København håndterede salgsprocessen.

”George Schepper havde fået flere uopfordrede købstilbud og spurgte os, om vi kunne hjælpe med et salg, fordi vi havde vurderet ejendommen og kendte den i forvejen. Vi vurderede, at han kunne få en noget bedre pris på det åbne marked, men han syntes, at de, som havde budt, skulle have et fortrin ved et salg.”

EDC Erhverv foreslog derfor en såkaldt struktureret salgsproces med off market-salg, altså uden annoncering.

”Det endte med et forløb med tre mulige købere – og prisen blev seks millioner kroner højere end det bedste, George Schepper var blevet tilbudt forinden,” fortæller Michael Thodsen.

Masser af købere

Han fremhæver, at det et godt tidspunkt at sælge boligudlejningsejendomme på.

Købere er der masser af, fastslår Michael Thodsen:

”Inden for boligudlejningsejendomme er der så stor interesse for at købe, at der faktisk er mangel på ejendomme. En af forklaringerne er, at obligationer – et af investorernes alternativer – kun giver en meget beskeden rente, mens investering i udlejningsboliger sikrer et stabilt og langsigtet afkast fra dag ét, og nogle ejendomme har måske endda også et udviklingspotentiale.”

Købsinteressen er ifølge EDC Erhverv-partneren bredt funderet.

”Vi har mange navne stående i vores Køberkartotek, og generelt er der tale om en meget bred vifte af interesserede købere. For større ejendomme er det fx store ejendomsselskaber, både danske og udenlandske. For lidt mindre ejendomme som George Scheppers kan det være private investorer, lidt mindre ejendomsselskaber eller mindre fonde, og det var da også en fond, som endte med at overtage ejendommen i Vanløse.”

Vil du vide, hvad din ejendom er værd, og hvordan den sælges bedst muligt? Kontakt din lokale erhvervsmægler her.