Godt tidspunkt at sælge boligudlejningsejendomme

Der er ekstremt mange købere til boligudlejningsejendomme, viser EDC Erhvervs Forventningsundersøgelse. Men med begrænset forventning til stigende priser kan det være et fornuftigt tidspunkt at sælge på.

”Interessen for boligudlejningsejendomme er ekstremt stor, og der er mange flere købere end sælgere i markedet. I vores forventningsundersøgelse for 2020 er boligudlejningsejendomme det suverænt mest populære segment, som 63 procent gerne vil investere i, og derefter kommer blandede ejendomme,” siger Stephen Berthelsen, erhvervschef og partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland.

Undersøgelsen er baseret på svar fra næsten 1.300 investorer og virksomheder, og tallene bliver sat i relief af en nylig rapport fra den internationale ejendomsrådgiver Jones Lang LaSalle. Ifølge rapporten har København det næststørste omfang af transaktioner for boligejendomme i Europa samt den største volumen af udenlandske investeringer.

”Danmark og specielt København er virkelig kommet i de udenlandske investorers søgelys, og det forstærker efterspørgslen. Selv om vi har set færre transaktioner det seneste år, ligger transaktionsvolumen historisk set stadig højt, og så oplever vi en enorm stor efterspørgsel netop nu,” siger Stephen Berthelsen.

I hans optik bliver den store køberinteresse understøttet af den historiske lave rente. Den betyder, at køberne kan investere til højere priser og lavere afkast, men alligevel få et godt og stabilt cashflow.

Priser på toppen

Den store efterspørgsel vil dog ikke medføre yderligere prisstigninger, spår Stephen Berthelsen. Jones Lang LaSalle vurderer i en sammenligning af europæiske storbyer, at både lejeniveauer og priser på boligudlejningsejendomme i København har toppet.

Ydermere peger den seneste markedsstatistik fra EjendomDanmark baseret på svar fra nogle af de største investorer på udsigt til højere tomgang, lavere leje og faldende værdi for boligudlejningsejendomme.

Læs også: George Schepper solgte boligudlejningsejendom til højere pris end ventet

”Den store køberinteresse har presset afkastkravet ned og priserne op, og det er svært at forestille sig, at den udvikling kan fortsætte i samme tempo. Vi forventer ikke yderligere prisstigninger på boligejendomme, med mindre der er tale om meget attraktive, centralt placerede ejendomme, som pensionskasser og internationale investorer går efter. Dog forventer vi, at det generelle niveau for boligudlejningsejendomme fastholder det høje prisniveau. Et decideret prisfald i markedet som helhed tror vi ikke på i 2020 grundet den store efterspørgsel, men det kan ske på et senere tidspunkt. Derfor er det på mange måder et godt tidspunkt at sælge boligudlejningsejendomme på,” siger Stephen Berthelsen.

I EDC Erhvervs forventningsundersøgelse er andelen af dem, der tror på stigende priser, faldet fra 52 til 42 procent, men hver tredje tror på uændrede priser for boligejendomme i 2020.

”Investorerne selv er stadig optimistiske om prisstigninger, men vi ser ikke prisstigninger i markedet på et overordnet plan,” fastslår Stephen Berthelsen.  

Er tidspunktet rigtigt til at sælge din boligudlejningsejendom? Kontakt en din lokale mægler her.