Opdeling af lejemål tiltrak de helt rigtige lejere

Da den store erhvervsejendom i Odense skulle udlejes, stod det hurtigt klart for mægler, at det var nødvendigt at splitte ejendommen op i flere dele, for at kunne tiltrække de helt rigtige lejere.

De 1.100 kvm kontor på Sivlandvænget i Odense havde stået tomt i et stykke tid, da erhvervsmægleren fra EDC Erhverv Poul Erik Bech i Odense Ove Nørgaard og udlejer blev enige om man kunne prøve at udbyde kontorarealet i mindre lejemål, i håbet om at tiltrække en anden skare af virksomheder til ejendommen.

”Ove foreslog at vi skulle prøve at opsplitte lejemålet, således at man kunne tiltrække de lidt mindre virksomheder i Odense. Det var ikke en løsning, vi selv havde overvejet, men Ove kender efterspørgslen i markedet, og udbuddet af mindre lejemål viste sig faktisk at være løsningen på vores tomgang,” lyder det fra udlejer, Peter Mikkelsen.

Kort tid efter, at kontorejendommen blev udbudt i mindre enheder, meldte der sig en interesseret lejer på banen - en ellers lidt atypisk lejer. Kontorejendommens ene halvdel blev udlejet til en dronevirksomhed, som fandt kontoret, og i særdeleshed området, optimalt til udvikling af deres kommende projekter. Arealet var dog for stort for lejeren, som derfor udnyttede muligheden for at fremleje en del af arealet til en robotvirksomhed. De to virksomheder nyder godt af den synergi og aktivitet, der dermed er skabt i lokalerne.

”Lejer valgte primært ejendommen pga. de gode udenomsarealer. Det var vigtigt for virksomheden at få et kontor med mulighed for at teste dronerne uden at genere naboerne. Der er mange regler for at flyve med droner over privat grund, så de store udenomsarealer giver god plads til at boltre sig på for den nye lejer, som dagligt skal teste droner på græsplænen ude foran,” lyder det fra Ove Nørgaard fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Den sidste del af ejendommen påtænkes at blive udviklet til et iværksættermiljø, som er et projekt Odense Kommune er inde over.