Køb og salg af kvæggårde

Kvæggårde i Danmark


Næsten to tredjedele af Danmarks areal er landbrug. Vi kan derfor stadig trygt kalde os et landbrugsland, trods landbrugets aftagende betydning for dansk økonomi. Hele 62 % af landet er opdyrket med landbrugsafgrøder. Dette står i modsætning til vores nabolande, hvor vi her ser lidt under halvdelen af disse landes arealer fyldt op af landbruget.

Bestanden af kvæg i Danmark var i juni 2020 på 1,5 mio. dyr. Således så vi i 2020 en lille stigning i bestanden i fht. 2019, hvilket skyldtes flere kvier under et år, mens antallet af stude og ammekøer under et år faldt.

I Jylland ses de fleste kvæggårde. I flg. Danmarks statistik ses der helt op til 87, 5% i denne del af landet.
Kvæggårde ses dog overalt i Danmark og flere og flere har fået øjnene op for at møde dyrene i øjenhøjde igennem de såkaldte gårdbesøg. Her både krammes, klappes og opleves dyrene på nært hold og danskerne har her fået bedre indsigt i, hvad dyrevelfærd gør ved dyrene.

Interessen for gårdbesøg er stor, især for børnefamilierne, hvor økologi men også læren om natur og dyr er i højsædet. Er man heldig, vil man måske kunne opleve en ko der kælver.

Er du interesseret i at eje en kvæggård, kan vi hos EDC tilbyde en lang række muligheder for at finde præcis den kvæggård du har i tankerne. Kontakt os i dag og hør mere eller se nærmere på de områder, hvor du søger efter en kvæggård.

Vil du bestille en salgsvurdering af din landbrugsejendom, står vores landbrugsmæglere klar til at hjælpe dig godt i gang i hele landet.

Find din lokale landbrugsmægler her og få profesionel råd og vejledning om køb og salg af kvæggårde.

Søg kvæggård til salg i hele Danmark
Indtast her dine søgekriterier og se alle sager til salg.