Mange tønder land til salg på Sjælland: ”God aktivitet af land­brugs­e­jen­dom­me”

Der er god aktivitet på landbrugsejendomme på Sjælland.
  • Landbrug
  • Landbrugsejendomme

Der er godt gang i land­brugs­e­jen­doms­mar­ked og det kan mærkes på hylderne hos EDC Landbrug Poul Erik Bech, hvor der netop er landet tre nye sager. De tre land­brugs­e­jen­dom­me fordeler sig på Syd- og Vestsjælland og har et samlet areal på knap 250 ha. Prisen løber fra 14,5 til 26,25 mio. kr.

Der er netop kommet nye varer på hylderne hos land­brugs­af­de­lin­gen i Danmarks største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­hed. De tre nye sager er Hjor­te­vangs­gaard og Gret­heb­jerg­gård nær Vordingborg på Sydsjælland, og Langedam på Røsnæs. Frank Poll, landbrugschef hos EDC Landbrug Poul Erik Bech, fortæller:

"Vi oplever en god aktivitet af land­brugs­e­jen­dom­me i øjeblikket. Vi er glade for at have fået de her tre sager på Syd- og Vestsjælland ind. De tre ejendomme har hver især noget forskelligt at tilbyde, så på den måde 'komplimenterer' de hinanden godt. Om man er på udkig efter en større kvægejendom eller ønsker god jagt og et charmerende stuehus med landidyl, har vi det på hylderne."

Kvægejendom med mæl­ke­pro­duk­tion
Hjor­te­vangs­gaard er den største af de nye sager hos den specialiserede land­brugs­af­de­ling. Land­brugs­e­jen­dom­men står udbudt til 26,25 mio. kr. Frank Poll siger:

"Hjor­te­vangs­gaard er en højt-ydende kvægejendom i god drift med knap 200 jerseykøer. Gården er beliggende på Sydsjælland mellem Vordingborg og Næstved og porteføljen består af tre land­brugs­e­jen­dom­me med et samlet jordtil­lig­gen­de på godt 100 ha. Hertil er et udlejningshus. Dette er en god gård som kan overtages i fuld drift."

Hjortevangsgaard ligger på Svinø mellem Vordingborg og Næstved.

Jagtejendom på naturskønne Røsnæs
"Langedam ligger i det naturskønne område på Røsnæs, hvor der er kuperet, hvilket er særligt i det danske landskab. Ejendommens jorde går direkte ned til stranden ved Sejerøbugten og en del af jorden er udlagt til jagt med moser, remiser og skov. Der er en særdeles god jagt på både andefugle, fasaner, råvildt og strejfende kronvildt," fortæller Frank Poll og fortsætter:

"Langedam består af et udlejet stuehus og fem anvendelige drifts­byg­nin­ger. Det samlede areal er i alt 72,6 ha, og er i øjeblikket bortforpagtet. Boligarealet er på 284 m², et erhvervsareal på 1.313 m² og samlet står det udbudt til 14,5 mio. kr."

Langedam ligger i det kuperede terræn på Røsnæs.

Charmerende stuehus på Sydsjælland
Den tredje land­brugs­e­jen­dom, som for nyligt er sat til salg hos EDC Landbrug Poul Erik Bech, er Gret­heb­jerg­gård, som ligger fem kilometer nordøst fra Vordingborg. Frank Poll fortæller:

"Gret­heb­jerg­gård er en meget hyggelig firlænget gård. Både stuehuset og de øvrige drifts­byg­nin­ger­ne er i rigtig fin stand. Stuehuset er charmerende og har fine detaljer, bl.a. vindeltrappe og en fin vinkælder. Gret­heb­jerg­gård ligger ugeneret for enden af en lang privatvej med marker og skove på hver side. Indgang til den hyggelige gårdsplads sker gennem en gamle vognport. Prisen for ejendommen med det charmerende stuehus, og de ca. 71 ha jord, er knap 16,5 mio. kr."

Grethebjerggård ligger 5 kilometer nordøst for Vordingborg.

EDC Landbrug Poul Erik Bech er en specialiseret land­brugs­af­de­ling som er en del af Danmarks største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­hed, som udover en land­brugs­af­de­ling, rummer 19 erhvervscentre og 80 boligbutikker på tværs af landet.

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret på tendenser, nøgletal og spændende nyheder med LandbrugFokus.

Læs LandbrugFokus

Landbrugsmægler med nationalt netværk

Vi er en specialiseret land­brugs­af­de­ling, og en del af Danmarks største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­hed. Ud over land­brugs­af­de­ling, får du et landsdækkende netværk af 19 erhvervscentre og over 80 boligbutikker, til at sælge dit landbrug.

Frank Poll

Landbrugschef, forstkandidat, ejendomsmægler, MDE

fpo@edc.dk22 14 65 28EDC Landbrug Poul Erik Bech

EDC Landbrug Poul Erik Bech

Ringstedgade 28, 4700 Næstved

199@edc.dk58 58 77 09

Fortsat stabile jordpriser

Jordpriserne er fortsat stabile

Året 2022 var for landbrug kendetegnet ved både højere indtægter, men også flere udgifter er steget. Der har været stigninger i inflationen, som har haft en direkte påvirkning på landbruget, som i 2022 har haft en stor høst til historisk høje værdier. Den nominelle værdi af land­brugs­pro­duk­tio­nen oversteg 100 mia. kr. for første gang.

  • Jordpris
  • Landbrug
Læs artikel

Fortsat optimisme trods markant stigning i renteniveau

I 2022 har vi observeret en markant stigning i renteniveauet, som nåede et niveau sam­men­lig­ne­ligt med året 2011. Stigningen i de lange renter kan tilskrives en kombination af den øgede økonomiske aktivitet efter genåbningen af de fleste økonomier, globale lo­gi­stikpro­ble­mer og stigende energipriser.

  • Rente
  • Landbrug
Læs artikel

Ud af ESG-startblokken: ESG påvirker prisen på din land­brugs­e­jen­dom

EDC Poul Erik Bech Landbrug Fokus har talt med Pernille Stenstrup Christiansen, landechef for landbrug i Danske Bank i Danmark. Det overordnede råd til danske landmænd er: Se at komme i gang med ESG – jo før jo bedre. Landbruget står på en brændende platform, så vær ambitiøs, sæt mål, start med de lavthængende frugter, dokumenter og følg op, så du hele tiden rykker dig i den rigtige retning – det skal til for at overleve på den lange bane.

  • Landbrug
Læs artikel