For sommerhusene og ejer­lej­lig­he­der­nes vedkommende gælder det endda, at afslagene er mindre eller uændrede under krisen. En villasælger må således konstatere et gennemsnitligt afslag på 3,8 pct. under krisen, mens sælgerne før krisen gav et afslag på 3,6 pct. De tilsvarende tal for ejer­lej­lig­he­der er 2,5 pct. afslag både og under krisen. 

Sommerhusene udgør deres helt egen historie med boomende salg under coronaen og sælgere, der er mindre tilbøjelige til at give afslag. Som­mer­hus­sæl­ger­ne får nemlig solgt med et gennemsnitligt afslag på 4,2 pct. mod 4,9 pct. før krisen.

"Tallene viser, at boligsælgerne har mere is i maven, end mange forventede," siger EDC’s kom­mu­ni­ka­tions­chef Jan Nordmann. "Men salgstallene har indtil nu også været med sælgerne, idet vi slet ikke har set den opbremsning i boligsalget, som mange spåede, da landet lukkede i marts. Efter en naturlig opbremsning i ugerne lige efter at Mette Frederiksen lukkede Danmark, har vi indhentet det hele igen i maj, som endte med at blive den bedste måned for boligsalg nogensinde."

De gode takter i maj er dog ikke en garanti for, at situationen ikke kan ændre sig. Indtil videre har boligmarkedet undgået at blive ramt af coronakrise i nævneværdig grad, men det kan ændre sig, hvis ledigheden stiger på mere langvarig basis. Boligmarkedet er mere følsomt overfor en økonomisk krise og arbejdsløshed, som hurtigt kan blive resultatet af den nuværende sundhedskrise.

"Vi er ikke blevet fartblinde, og vi er helt opmærksomme på, at situationen kan ændre sig, hvilket også indgår i vores rådgivning af boligsælgerne," siger Jan Nordmann. "Men lige nu er meldingen, at markedet over hele landet er overraskende stærkt, og at det derfor kan vise sig at være et godt tidspunkt at sætte til salg på, hvis man går i de tanker. Ingen ved, hvordan det ser ud om et år."