EDC støtter julehjælpen - Alle børn fortjener en god jul

  Efter et år med kraftigt stigende renter og eksploderende energipriser må vi alle sande, at det er blevet dyrere at være dansker.

  For nogle er det et spørgsmål om at prioritere og spare lidt her og der, mens det for andre er blevet noget nær umuligt at få hverdagen til at hænge sammen. Ikke mindst enlige forsørgere kan være hårdt ramt, hvilket bliver særligt tydeligt i den kommende jul, hvor vi har tradition for at bruge flere penge end ellers. På den baggrund har EDC besluttet at støtte Julehjælpen gennem Dansk Folkehjælp med et millionbeløb, hvert år de næste 4 år. Støtten gives gennem EDC-fonden.

  "De stigende priser og stigende renter rammer os alle, men vi må ikke glemme, at hjælpe dem, der har størst behov. Dansk Folkehjælp gør et fortrinligt arbejde for bl.a. at sikre enlige forsørgere en bedre jul og jeg er rigtig glad for, at vi i EDC har mulighed for at bakke dette arbejde op med et kontant tilskud," siger Martin Wiesener, som er CEO i EDC.

  Julehjælpen fra Dansk Folkehjælp består af en købmandskurv eller et gavekort på 800 kr. til køb af mad samt et gavekort til en værdi af 1.000 kr. til køb af julegaver til børnene. Julehjælpen gives til enlige forsørgere på over­før­sels­ind­komst med hjemmeboende børn under 18 år. Sidste år fik 12.632 enlige forsørgere julehjælp, hvilket betød at op mod 25.000 fattige og udsatte børn fik en gave og julemad på bordet.

  "Ikke overraskende har den aktuelle krise gjort behovet for en håndsrækning endnu større i år. Vi håber naturligvis på, at situationen bedres i 2023, men uanset dette vil der også i fremtiden være familier, der kan bruge lidt ekstra i julen. Vi har derfor indgået en aftale med Dansk Folkehjælp om at bakke op om det værdifulde arbejde hvert år de næste 4 år med 2 mio. kr. årligt," siger Martin Wiesener.

  Støttebeløb til Julehjælpen gennem Dansk Folkehjælp går ubeskåret til ansøgerne, som er enlige forsørgere på over­før­sels­ind­komst med hjemmeboende børn under 18 år. Ansøgerne valideres af de sociale myndigheder i deres bopælskommune.