Fem gode råd til at gøre din landejendom klar til salg

  Efter corona har flere fået øjnene op for værdierne i en bolig på landet. Uanset om du skal købe eller sælge landejendom, kan vi i vores særlige land­brugs­di­vi­sion hjælpe dig videre. Vi kan rådgive om alle typer landejendomme fra store pro­duk­tions­land­brug til mindre fri­tidsland­brug og har her samlet en række gode råd til, hvordan du kan gøre din landejendom klar til salg.

  Efter mange års urbanisering, hvor folk valfartede mod storbyerne, fik flere og flere under cor­o­na­pan­de­mi­en øjnene op for ønsket om græs mellem tæerne og fuglekvidder. Frank Poll, landbrugschef hos EDC Landbrug Poul Erik Bech, siger:

  ”Corona var med til at vende op og ned på vaner og tendenser, heriblandt til­hørs­for­hol­det til land og by. Flere har fået øjnene op for naturens skønheder og Corona satte også gang i en bevægelse mod en mere fleksibel hverdag, med mere hjemmearbejde og dermed mindre afhængighed af at bo tæt på sin arbejdsplads.”

  ”Folk har større mulighed for at udleve deres fri­tids­in­ter­es­ser som jagt, hus, dyr, have og madlavning på en landejendom, og der er plads til lidt større armbevægelser end i storbyerne. Og så skal man heller ikke undervurdere priserne. Man får meget mere for penge på landet, og ejen­doms­be­skat­nin­gen er noget lavere på landet end i byerne. Ofte er der også mange kvadratmeter i en land­brugs­e­jen­dom, så vi ser faktisk også en trend om, at flere generationer flytter ind sammen,” siger Frank Poll.

  Gode råd til dit salg

  Frank Poll peger på nogle gode råd, som kan hjælpe dig på vej mod et salg: ”For det første handler det om at gøre ejendommen så indbydende som mulig. Det kan bl.a. gøres ved at sætte naturen i fokus. Skab liv, hygge og god atmosfære ved brug af planter, blomster og krydderurter i køkkenvinduet.”

  ”Ryd op og riv ned! Sørg for at haven og uden­dør­s­a­re­a­ler­ne er ryddelige og fremstår velplejede. Mange flytter netop på landet for at få have og mere udendørsareal. Derudover er haven som regel det første, som køberen ser, og derfor skal den se indbydende ud og give et godt første­hånd­s­ind­tryk. Sørg for, at græsset er slået, og at hæk og buske ser pæne og velholdte ud. Fremhæv desuden det unikke ved ejendommen. Ligger ejendommen i et område, der er godt til jagt, eller er der særlige faciliteter til husdyr eller andre fri­tids­in­ter­es­ser, så fremhæv disse.”

  Tæt samarbejde mellem alle parter

  ”Det er ofte anderledes at sælge landejendomme end ejendomme i byer. Det kræver et tættere samarbejde mellem sælger og køber, og dermed stiller det også større krav til os som mæglere i forhold til at kunne bistå med den bedst mulige rådgivning. Med en mægler med ekspertise inden for landbrug som mellemled, kan det øge muligheden for et salg og gøre processen mere gnidningsfri, så alle parter i sidste ende er glade og tilfredse.”