Aalborg slår København

Ser man på de øvrige forhold man kan bruge til at bedømme temperaturen på et givent boligmarked, bekræfter disse billedet af Aalborgs ejerlejligheder som Danmarks hotteste: Priserne er steget 9 pct. de seneste 12 måneder, og der gives i snit kun 1 pct. i afslag på prisen, hvilket også er blandt de absolut laveste afslagsprocenter.

Lejlighed solgt efter 24 timer

Ejendomsmægler Kåre Schmølker fra EDC Danebo i Aalborg fortæller, at der er meget få ejerlejligheder til salg i den gamle boligmasse: "En flot istandsat og centralt beliggende lejlighed er klart den mest attraktive vare at have på hylden. Seneste eksempel på en sådan lejlighed annoncerede jeg på nettet efter aftensmaden og i løbet af aftenen ringede, sms’ede og mailede kunder til mig. Jeg bookede 4 fremvisninger til næste morgen og 3 ud af disse 4 ville købe lejligheden.  Lejligheden blev solgt over prisen ca. 24 timer efter at jeg lagde den på nettet."

Stor efterspørgsel på forældrekøb

Kåre Schmølker oplyser endvidere, at der også er stor efterspørgsel på forældrekøbsegnede lejligheder: "De unge og deres forældre går efter 2- og 3-værelsers lejligheder. Lejligheden skal helst være nogenlunde klar til indflytning, og når den unge er en pige, går forældrene efter en lejlighed på 1. sal eller højere."

Antallet af studerende på Aalborg Universitet er fordoblet over en 10-årig periode, hvilket svarer til 1000 flere studerende hvert år. Disse mange nye studerende lægger naturligvis i lighed med i resten af landets studiebyer et pres på boligmarkedet.

Frederiksberg er dyrest

Selvom ejerlejlighedsmarkedet i Aalborg er en aktuel succeshistorie, er der dog stadig langt til priserne i landets største byer. Således handles lejlighederne i Aalborg til priser omkring 19.500 kr. pr. kvm., i Aarhus skal man af med 31.000 kr. pr. kvm., mens man i København må ryste op med 38.000 kr. for en kvadratmeter lejlighed. Allerdyrest er lejlighederne på Frederiksberg, hvor kvadratmeterprisen er over 43.000 kr.