Det leder vi efter: Boligjagtens mest søgte ord

Prisen, kvadratmeterne og beliggenheden spiller selvfølgelig en stor rolle, når danskerne leder efter et nyt hjem, men der er også en lang række andre ønsker, som de boligsøgende har til den kommende bolig.

Det er ofte de samme boligdrømme, der går igen i danskernes søgninger måned efter måned. Det viser EDC’s gennemgang af, hvad boligsøgende taster ind i fritekstfeltet på edc.dk. Vi ser nærmere på de mest populære søgeord i 2016, hvor så forskellige ord som ”spa”, ”stråtag” og ”hest” alle er i top 20 over listen af søgeord.

Populære søgninger

Mange boligsøgende har hænderne skruet godt på og søger efter et ”håndværkertilbud”, så de kan sætte deres eget præg på drømmeboligen og give den lige præcis de egenskaber, de drømmer om.

I samme boldgade ønsker en stor del af de fingernemme boligsøgende sig også et arbejdsrum i deres nye bolig, og derfor var ”værksted” et af de mest søgte ord på edc.dk i 2016. Også ord som ”kælder”, ”altan” og ”have” er på listen i top 20, når boligsøgende skal beskrive kravene til deres kommende bolig.

I det hele taget fylder udelivet meget hos de danske boligsøgende, og ord som ”strand”, ”skov”, ”sø” og ”fjord” er derfor massivt tilstede på listen over søgninger på edc.dk. Mange søger også efter plads til den pladskrævende sport ridning, og derfor er ”hest” og ”ridehal” i top 10.

Ud over de fysiske egenskaber drømmer mange købere også om noget pænt at kigge på fra drømmeboligen. Dermed er det tredje og femte mest søgte ord i 2016 hhv. ”havudsigt” og ”udsigt”, som mange boligkøbere drømmer om at kunne krydse af på listen over ønsker til deres kommende bolig.

Mange ønsker sig også et godt sted at stille bilen og cyklen, og derfor kommer ”garage” ind på en 2.-plads over de mest søgte ord på edc.dk i 2016.  

Førstepladsen går til…!

EDC’s fritekstsøgning afslører, at det suverænt mest søgte ord på edc.dk i 2016 var ”pool”, som tiltrækker mange nysgerrige boligsøgende, der gerne vil se ejendomme med den ekstra feature. Ordet ”spa” er også på listen, men det ligger dog på en 16.-plads i forhold til søgningen på pool, som også i marts måned i år ligger på en 1.-plads blandt EDC’s boligsøgende.