Boligsalget godt fra start i 2018 – undtagen i Hovedstadsområdet

Det ser ud til, at 2018 fortsætter de seneste års fine tendenser for boligsalg. I januar blev der nemlig solgt 7 pct. flere boliger end i januar sidste år.

Det ser også ud til, at trenden med, at det er i Danmark uden for hovedstadsområdet, at væksten sker, fortsætter. I HT-området var der således et fald i salget på 6 pct. i forhold til januar 2017, og hovedstaden og Nordsjælland adskiller sig dermed markant fra resten af landet, hvor man de fleste steder kan glæde sig over to-cifrede vækstrater i boligsalget.

Det er dog værd at huske på, at boligsalget i københavnsområdet kommer fra noget nær det højeste niveau nogensinde i 2017, mens resten af landet stadig har lidt til gode i forhold til årene lige før finanskrisen.

"I kølvandet på det stigende salg følger stigende priser, og ikke mindst i København," siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann. "Vi har nu nået et punkt, hvor ikke så mange kan være med længere, og det får naturligt efterspørgslen til at flytte sig til lidt billigere områder. Samtidig er bytteforholdet mellem ejerlejligheder i centrum og villaer i omegnskommunerne tippet over til, at man kan udskifte en 3-værelses i København med 150 kvm. villa med egen have og stadig være i pendlerafstand til byen. Det får naturligvis flere til at søge denne løsning." 

I resten af landet fortsætter salget med at stige, med mellem 13 pct. og 17 pct. i forhold til sidste år. Dog ikke i Nordjylland, hvor salget er stort set uændret.

"Det ser dermed ud til, at vi er kommet godt i gang med 2018, og at det især bliver Danmark uden for hovedstadsområdet, der vil se yderligere fart i boligsalget i år," siger Jan Nordmann. "Fortsætter det sådan, vil vi formodentlig se en udligning af forskellene mellem dyre og billige områder, således at Danmark bliver lidt mindre skævt, hvad angår boligpriser og boligformuer."