Flere boliger sælges hurtigere

En opgørelse fra EDC over solgte boliger det seneste år viser, at flere boligsælgere i dag får solgt deres bolig på mindre end 60 dage i forhold til for to år siden. I alt er det 37 pct. af boligsælgerne, der finder en køber på mindre end 2 måneder, mens det i 2014 kun gjaldt 31 pct. af sælgerne.

Det er fortsat sælgerne i Region Hovedstaden der med størst sandsynlighed får solgt meget hurtigt, men i forhold til tallene fra 2014 er det i regionerne Syddanmark og Nordjylland, at fremgangen har været mest markant. I Region Syddanmark er det nu hver tredje bolig, der sælges på under 60 dage, mens det i 2014 var mindre end hver fjerde.

Frederiksberg Kommune er hurtigst
Det absolut hurtigste boligsalg ses i Frederiksberg Kommune, hvor næsten 2 ud af 3 boliger lynsælges, og 95 pct. af boligerne sælges inden for en normal salgsperiode på et halvt år. Som noget nyt er der nu 2 kommuner udenfor hovedstadsområdet med på kommunernes top 10-liste nemlig Aalborg og Aarhus. Ellers er det særligt kommunerne lige syd og vest for København, der præger listen over flest hurtige boligsalg.

"Vi anser almindeligvis en gennemsnitlig salgstid på omkring 4 måneder som et udtryk for et marked, hvor der er fin balance mellem udbud og efterspørgsel," siger Jan Nordmann, som er kommunikationschef i EDC-kæden. "I hovedstadsområdet sælges næsten halvdelen af alle boliger på mindre end 60 dage, så her er markedet ganske hektisk. Det mest positive ved opgørelsen er, at det er andre regioner end hovedstaden der har størst fremgang, ligesom vi nu ser de største jyske byer på top 10-listen for kommuner."

Prisen skal sættes rigtigt fra starten
"Det helt afgørende for et hurtigt salg er at prisen sættes rigtigt fra starten. Og det betyder i det nuværende marked, at prisen skal sættes som et godt tilbud, hvis ejendommen ligger i et tungt område. Det nytter ikke at lægge ud med en høj pris for 'at prøve markedet af', sådan som det var almindeligt for 10 år siden," siger Jan Nordmann. "Det ender næsten altid med at give bagslag i form af en endnu længere salgstid og et endnu større afslag til køberen, hvis denne overhovedet findes."

Tabellerne herunder viser hvor stor en andel af solgte boliger der sælges i løbet af henholdsvis 2 måneder, 2-6 måneder og mere end 6 måneder. For sammenligningens skyld medtages de tilsvarende tal fra 2014.

Tabel 1Tabel 2Tabel 3