Hver femte bolig handles de næste to måneder

Maj og juni er de to måneder, hvor der sælges flest boliger i Danmark. En opgørelse, der medtager alle EDC’s bolighandler de seneste 17 år, viser, at hver femte solgte bolig, handles i netop maj eller juni. Til sammenligning er det kun hver ottende bolig, der sælges i årets 2 mest stille måneder, nemlig januar og december.

Salget i år er indtil nu 1 pct. lavere end i 2017. Det er især marts, der lå noget under, mens april til dato til gengæld viser en fremgang på 18 pct. i forhold til samme periode af april sidste år.

"Påsken faldt sent i 2017, mens den i år faldt i månedsskiftet marts/april. Og da påsken som nævnt i højere grad bruges på fremvisninger og i mindre grad på at underskrive købsaftaler, får påskens placering indflydelse på de enkelte måneders salgstal," forklarer Jan Nordmann. "Det er derfor vigtigere, at hæfte sig ved, at vi holder fast i det gode salg også i 2018."

I forhold til gennemsnittet af de seneste 17 års boligsalg, er vi i år til dato 17 pct. foran, hvilket peger i retning af, at året ender som et af de fem bedste år for boligsælgerne siden årtusindskiftet. 

Kilde: EDC - Baseret på 250.000 bolighandler 2000-2017.

Vil du vide, hvad din bolig er værd?

Har du lyst til at finde ud af, hvad din bolig er værd i det nuværende marked, kommer vi gerne ud og giver dig et Salgstjek. Det er gratis og helt uforpligtende. 

Bestil gratis Salgstjek