Juli 2020 blev den bedste juli for salg af boliger nogensinde

Efter at både maj og juni satte rekorder som de bedste måneder for boligsalg nogensinde, har afslutningen af juli været ventet med spænding for at se, om tendensen ville fortsætte.

Med en stigning i salget i juli på 25 pct. i forhold til juli 2019 kan vi konkludere, at der stadig er fuld fart på boligsalget i Danmark, uanset coronakrise og en usikker økonomisk situation i verden. Juli blev dermed isoleret set den bedste juli nogensinde, men overgik dog ikke månederne lige før sommerferien satte ind.

De samlede salgstal for de første 7 måneder af 2020 betyder dermed, at ni ud af ti kommuner i år oplever fremgang på helt op til 50 pct. i forhold til samme periode sidste år. Det er især kommuner med store sommerhusområder, der tegner sig for de største fremgange, men også deciderede bykommuner som København og Århus oplever pæn fremgang på henholdsvis 12 pct. i København og 6 pct. i Århus.

"Vi ser stadig ingen tegn på en afmatning i lysten til at handle boliger, heller ikke når vi ser på de nøgletal som peger fremad", oplyser EDC's kommunikationschef Jan Nordmann. "Ser vi på fremvisninger i juli, har vi i år gennemført 25 pct. flere end i juli sidste år. Det plejer at være en sikker rettesnor for salget de kommende måneder, idet enhver bolighandel begynder med en fremvisning."

Kun 11 kommuner oplever faldende boligsalg i år. Det er dog vanskeligt at se et fællestræk for disse kommuner, der kan forklare udviklingen, udover at ingen af dem er udprægede sommerhuskommuner. De 11 kommuner med faldende salg befinder sig på både Sjælland, Fyn og i Jylland.

Opgørelsen af salg i 2020 i forhold til sidste år er baseret på hele markedets salg af boliger.

Se interaktivt kort