Sådan kan du tjene på din restgæld i boligen

Fokus blandt boligejere er ofte på rente- og bidragssatsen på realkreditlånet. Især en højere eller lavere rente vil over årene samlet give en gevinst eller et tab i forhold til alternativet – det siger sig selv.

Der kan dog være god mening i at koncentrere sig mere om kursen på lånet. På kort sigt er der nemlig langt større effekt af at renteudsving påvirker obligationskurserne og dermed værdien af den restgæld, der er på et fastforrentet realkreditlån.

Hvis renteniveauet stiger, falder kursen på de obligationer, som ligger bag dit lån, og dermed skylder du omregnet mindre væk. På mange lån vil gælden blive omkring 10 procent mindre, hver gang lånerenten er steget med et procentpoint.

Denne situation kan være interessant for dig, hvis du har planer om at sælge din bolig – så vil dit overskud i sidste ende nemlig blive større. Ingen ved selvfølgelig hvornår renten stiger igen. Hvis du får en gratis salgsvurdering hos EDC beregner ejendomsmægleren dit forventede overskud, som det ser ud nu.