Bæredygtig tekstilsor­te­ring flytter til stor pro­duk­tions­e­jen­dom i Bjerringbro

  • Bjerringbro
  • Industri

NewRetex, der indsamler tekstilaffald til gen­an­ven­del­ses­for­mål, har netop købt en stor lager- og pro­duk­tions­e­jen­dom på knap 5.000 m2 i Bjerringbro. Fremover vil tonsvis af tekstiler blive sendt til og fra ejendommen for at blive genbrugt, så tøjet igen kan få nyt liv. EDC Erhverv Poul Erik Bech Viborg har formidlet salget af ejendommen, der ikke var længe om at blive solgt.

NewRetex indsamler og sorterer hver uge enorme mængder tekstilaffald. Til sor­te­rings­fa­sen benyttes høj­tek­no­lo­gi­ske og automatiserede robotter, der på baggrund af kvalitet og farve, sorterer tøjet, så langt mere tekstilaffald kan genanvendes og indgå i en cirkulær økonomi. Gen­an­ven­del­ses­virk­som­he­den har netop købt en 4.945 m² stor pro­duk­tions­e­jen­dom i Bjerringbro på Busbjergvej 76.

”Det er vigtigt at tage vare på jordens ressourcer, og vi skal benytte dem mere hen­sigts­mæs­sigt. Netop derfor er vi sat i verden. Vores ek­si­stens­grund­lag er, at endnu mere aflagt tøj kan blive til tøj igen. Vi modtager mange tons tøj- og tekstilaffald hver uge, bl.a. fra den af­falds­frak­tion, der kommer fra kommunerne, som så bliver sorteret og gjort klar til at blive genanvendt her hos os, så de kasserede produkter kan få nyt liv,” fortæller Morten Balle, CTO og grundlægger af NewRetex, der fortæller, at anlægget skal kunne køre på fuld skala og sortere 40.000 tons tekstil-affald om året. 

Han fortsætter: ”Ejendommen på Busbjergvej 76 matcher vores nuværende behov rigtig fint – både i forhold til areal og mulighederne. Vi forventer at være helt på plads engang inden sommer, så vi kan få sorteret i de første forsendelser af tekstiler, der allerede kommer ind i begyndelsen af som­mer­må­ne­der­ne. Lige nu er det umiddelbart kun taget, der skal skiftes, men når det er gjort, kan diverse maskiner og sensorer rykkes ind, og vi kan gå i gang med få endnu mere tøj til at indgå in cirkulær økonomi.”

Hurtigt salg og stærkt samarbejde
Pro­duk­tions­e­jen­dom­men har særdeles gode faciliteter, hvor især de tre store lagerhaller med rigtig god loftshøjde, samt en tilhørende ad­mi­ni­stra­tions­fløj med alle vel­færds­fa­ci­li­te­ter, springer i øjnene. De gode faciliteter var en vigtig årsag til, at ejendommen hurtigt blev solgt. Arne E. Kjølhede, er­hvervs­rå­d­gi­ver hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Viborg, formidlede salget af pro­duk­tions­e­jen­dom­men, og siger:

”Vi er glade for at have bistået kunden med et godt og hurtigt salg, og vi har fundet en kompetent køber. NewRetex er en spændende virksomhed, der arbejder for en miljøvenlig fremtid og klode, og vi er sikre på, at de vil falde godt til i deres nye hjem i Bjerringbro. Det har været en god proces, hvor alle parter kan gå tilfredse fra for­hand­lings­bor­det og se tilbage på en købs- og salgsproces, der blot tog et par måneder. Vi har været meget glade for samarbejdet med sælger og køber og ønsker begge parter god vind fremadrettet.”

Morten Balle siger: ”Det har været en til­freds­stil­len­de proces, hvor samarbejdet mellem alle parter har været rigtig fint, og hele forløbet er gået hånd i hånd. Nu ser vi frem til at komme på plads og arbejde mod vores mål om at mindske mængden af tekstiler, der går til spilde som affald.”

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret på tendenser, nøgletal og nye er­hverv­se­jen­dom­me med EDC Erhvervs nyhedsbrev.

Tilmeld nyhedsbrev

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Arne E. Kjølhede

Er­hvervs­rå­d­gi­ver

aek@edc.dk24 59 39 9358 58 76 48EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Vestergade 24 - Nytorv, 8800 Viborg

751@edc.dk58 58 77 10

NORMAL åbner stor butik med 33 meters facade på Søborg Hovedgade

Den første NORMAL-butik i Søborg i København slår snart dørene op. Det sker på Søborg Hovedgade 47, hvor supermarkedet ALDI tidligere havde butik, inden butikskæden forlod det danske marked. Det er et regulært butikslokale med stor synlighed, et etageareal på 565 m2 og hele 33 meters facade. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet udlejningen til NORMAL.

  • Detail
  • Søborg
  • NORMAL
Læs artikel

Sko­lestart­hjælp fra Dansk Folkehjælp kan søges frem til 30. april

Over en femårig periode har EDC Poul Erik Bech Fonden valgt at donere 6 mio. kr. til Dansk Folkehjælps projekt Sko­lestarts­hjælp. Projektets formål er at gøre en forskel for børn fra økonomisk udfordrede børnefamilier, ved at give dem en god start på deres ud­dan­nel­ses­for­løb. Sko­lestarts­hjælp kan i år søges i perioden fra 1.-30. april 2024.

  • EDC Poul Erik Bech Fonden
  • Skolestarthjælp
  • Dansk Folkehjælp
Læs artikel

Stor interesse ved borgermøde om Den Hvide By ved Augustenborg Slot

Omkring 200 borgere var mødt frem for at høre mere om det nye ræk­ke­huspro­jekt 'Den Hvide By' i Augustenborg på Als i Sønderjylland. Projektet er nu så fremskredent, at det er besluttet, at der skal bygges hele 68 rækkehuse. 1. etape bliver på 24 boliger mellem 55-125 m² og skal efter planen bygges fra sommeren 2024 og stå ind­flyt­nings­klar i maj 2025. EDC Projekt Poul Erik Bech er sammen med den lokale EDC Poul Erik Bech boligbutik i Sønderborg valgt til at stå for udlejningen af rækkehusene.

  • Sønderborg
Læs artikel