Blandet ejendom fra EDC

Strandvejen 72

6854 Henne

2.500.000 kr.

Brugerejendom - 578 m²

Velbeliggende og meget velholdt kro på Strandvejen 72 i Henne Stationsby - inklusiv bolig på 120 m².

Nu er der en sjælden chance for at blive ejer af den velkendte Henne Stationskro, der i 35 år har været drevet af værtsparret Aase og Per Kristensen, der gennem alle årene også selv har beboet ejendommen. Parret planlægger deres velfortjente otium, i hvilken forbindelse ejendommen nu sættes til salg. Der er også mulighed for deltagelse af en investor, der ønsker at være passiv og ikke have noget med driften at gøre.

Ejendommen rummer et erhvervsareal på i alt 458 m², der består af bl.a. restaurant og krostue, køkken, opvaskerum o.l. Derudover to toilet­sek­tio­ner – én ved entréen og én i kroens midte – og i tilknytning hertil en stor festsal med plads til ca. 100 siddende gæster og med indbygget scene i den ene ende. Sammenbygget hermed forefindes en nyere bygning med et stort åbent lagerrum samt depot/fyrrum.

Ejendommen har tilmed en nyanlagt og læfuld ”solgård” samt overdækkende arealer, hvor man har udsyn til Strandvejen – perfekt til udeservering i sommerhalvåret. Omme bagved ses en carport samt privat udhus, der er nyligt renoveret.

Såvel inde som ude fremstår ejendommen i en god og ordentlig stand, løbende vedligeholdt og moderniseret gennem årene. Der er lagt vægt på en lys og hyggelig indretning, som især er fremtrædende i den sydvestvendte restaurant og krostue med masser af lysindfald gennem de hvide dan­ne­brogs­vin­du­er.

På 1. sal ligger den private beboelse på 120 m², der udgør en pæn, velindrettet bolig - meget lyst og imødekommende.

Til ejendommen hører en stor grund på 2.975 kvm – og en stor del heraf er udlagt i en skøn, velanlagt og ugeneret have. Ønsker en ny ejer at udbygge ejendommen, levner grundens størrelse gode muligheder herfor.

Ejendommen ligger med den bedst mulige synlighed og tilgængelighed midt i Henne Strationsby – lige ved siden af byens togstation og lige ud til Strandvejen, der er eneste trafikrute gennem byen, og som især i sommerhalvåret er særdeles befærdet med tusindvis af turister.

Varde Kommune er den 2. største turistkommune i Danmark (efter København), med op mod 4,5 mio overnatninger årligt. En stor del af disse skyldes de store som­mer­hu­s­om­rå­der ved Vestkysten – hvor Blåvand, Vejers Strand, Henne Strand og Nymindegab er de mest velkendte fe­ri­e­desti­na­tio­ner.

Med områdets popularitet og de mange besøgende turister in mente, og ejendommen synlige beliggenhed lige ”midt i det hele”, har ejendommen en lys fremtid som kro, spisested og beværtning. Kontakt EDC Erhverv Poul Erik Bech for nærmere info og aftale om besigtigelse.


Beliggenheden/Området:
Ejendommen er beliggende midt i Henne Stationsby, der er en lille landsby i det store sydvestjyske ”sommerland”, omgivet af marker og hede.

I byen bor omkring 217 indbyggere (2017) og byen tilhører Henne Sogn i Varde Kommunes vestlige opland.

Hovedvej 465 skærer langs gennem byen og er den primære færdselsåre mellem som­mer­hu­s­om­rå­det ved Henne Strand og Outrup og Varde mod øst og syd. Således passerer megen trafik gennem byen, hvilket gennem årene har givet bl.a. byens kro gode betingelser.

Henne Stationsby ligger desuden på jer­n­ba­ne­stræk­nin­gen mellem Varde og Nørre Nebel, hvor togene kører fra tidlig morgen til sen aften.

Jer­n­ba­ne­for­bin­del­se fra Varde til Nørre Nebel blev oprettet i 1903. Der blev imidlertid oprettet stoppesteder med ret små mellemrum, så konkurrencen om at blive ”oplandscenter” var tæt, og det blev det nærliggende Outrup, der trak det længste strå. I mel­lem­krig­sti­den havde Henne Stationsby dog kro, vindmølle, telefonstation og forsamlingshus. I nyere tid udvikledes et mindre boligområde omkring vejkrydset nord for stationen.

Byen har endvidere sit eget stadion og et velfunderet idræts- og foreningsliv. F.eks. går byen går sammen om at afholde sportsfest hver sommer, ligesom der også afholdes loppemarkeder o.l.

Fra stationsbyen er der ca. 9 kilometer til den pulserende badeby, Henne Strand, der er et yndet feriemål – et af flere langs vestkysten – og som især i sommerhalvåret besøges af titusindvis af turister, især fra Tyskland og den øvrige del af Danmark.

Fra Henne Stationsby er der samtidig ca. 9 km til Nørre Nebel, der er nærmeste store handelsby, og ca. 16 km til Varde, hovedbyen i Varde Kommune.

Faciliteter

Interiør

 • Bad og omklædning
 • Loftshøjde (0)

Exteriør

 • P-kælder (0 stk)
 • P-Pladser (8 stk)
 • Porte
 • Facadelængde (0 m)
 • Indhegnet
 • Udenomsarealer Delvist befæstet

Teknik

 • Personelevator
 • Vareelevator
 • Ventilation
 • Indlagt el, sikret med 0A (ampere)
 • Vinduestype Termo

Afstand til

 • Henne St.129 m
 • Henne Stationsby, Frederiksberg (Henne)159 m

Nøgletal

Adresse
Strandvejen 72
Sagsnr.
67001241
Ejendomstype
Blandet ejendom
Handelstype
Brugerejendom
Pris
2.500.000 kr.
Etageareal
578 m²
Kælder
14 m²

Arealer

Grundareal
2.975 m²
Bebygget
458 m²
Boligareal
120 m²
Erhvervsareal
458 m²
Etageareal
578 m²
Kælder
14 m²

Økonomi

Pris
2.500.000 kr.
Pris/m²
4.325 kr.
Grundskyld
5.946 kr.
Vurderingsår
2018
Ejendomsværdi
910.000 kr.
Grundværdi
188.400 kr.

Ejendommen

Antal etager
2
Byggeår / Ombygget
1904 / 2017
Omfattet af energimærke
Ja
Energimærke
F