Boligudlejningsejendom fra EDC

Karen Olsdatters Stræde 6

4000 Roskilde

8.995.000 kr.

Projektejendom - 342 m²

Bogtrykkerens Arv: Første Gang Til Salg uden for Familien

• En historisk mu­rer­mester­vil­la, centralt placeret i hjertet af Roskilde og med imponerende udsigt til Roskilde Domkirke
• Ejendommen strækker sig over 3 etager og en kælder, inkluderer en privat baggård samt en altan på 2. sal
• 2. sal er officielt registreret som bolig, mens 1. sal og stueetagen har erhvervsstatus - åbner op for potentiel konvertering til bolig og eventuel opdeling i ejer­lej­lig­he­der
• Opført i 1895 af bogtrykker Felix Møller - ejendommen har fulgt familien gennem generationer
• Karen Olsdatters Stræde 6 præsenterer en unik mulighed, hvor ejendommen skifter ejerskab uden for familiens kreds for første gang nogensinde
• Ejendommen overtages tom ved overdragelse, hvor køber selv kan anvende ejendommen eller udvikle som ønskes

Mu­rer­mester­vil­la­en, Karen Olsdatter Stræde 6, blev opført af bogtrykker Felix Møller lidt før år­hund­red­skif­tet. Da bogtrykkeriet var i fuld sving, var der ansat ca. 10 medarbejdere. Senere gik virksomheden i arv til nevøen Svend Pedersen og derefter af hans søn Bo, som var oldefar og farfar til de nuværende ejere og sælgere af ejendommen, som overtog ejendommen i efteråret 2020. Den historiske kælder rummer stadig det originale inventar fra Felix Møllers trykkeri.

For første gang nogensinde er det nu muligt at overtage Karen Olsdatter Stræde 6 i Roskilde uden for familie. En ejendom med historie og sjæl, på en yderst attraktiv beliggenhed midt i Roskilde by – med flot udsigt til Roskilde Domkirke blot 150 meter derfra.

Opført i 1895 har ejendommen gennem tiden gennemgået renoveringer med respekt for dens mange originale detaljer. Det samlede etageareal for ejendommen er på 342 m², hvoraf be­bo­el­ses­a­re­a­let jf. BBR er 59 m² for bygningens 2. sal – hvor det her skal nævnes den tilhørende altan med udsigt over den nordvestlige del af Roskilde.

1. salen er jf. BBR registeret som erhverv på 81 m², men har en planløsning, der gør det let evt. at indrette som bolig, hvis man ønsker at anvende etagen til dette. Det samme er tilfældet for stueetagen, der strækker sig hele 121 m², hvor køkken-/spi­sestu­e­om­rå­det med adgang direkte til den lukkede baggård samt lækkert ovenlys, har gennemgået en to­tal­renove­ring. I køkkenet i stueplan er der etableret gulvvarme. Bag ejendommen findes en mindre baggård med plads til parkering, hyggekroge til udendørs spisning, et skur og andre faciliteter – en sjælden luksus i centrum af Roskilde.

Ejendommen sælges tom ved overtagelse, og som ny ejer har man mulighed for enten at flytte ind i Felix Møllers gamle bogtrykkeri eller vælge at udleje det helt eller delvist. På grund af ejendommens opdeling mellem bolig og erhverv åbnes der op for muligheder såsom opdeling i ejer­lej­lig­he­der samt konvertering af erhvervsdelen til bolig.

Derfor kan denne sjældne perle med historie, karakter og et væld af muligheder for fremtidig anvendelse nu blive din – for første gang siden opførelsen tilbage i slutningen af 1800-tallet.

Ejendommen har en bevaringsværdi kategori på 6, som anses for at være en middel bevaringsværdi. Der kan være områder for ejendommens ydre fremtræden, hvor kommunen har nogle ønsker herom som skal respekteres.

Faciliteter

Exteriør

  • Altan

Teknik

  • Vinduestype Termo

Afstand til

  • Absalons Skole (Støden)220 m
  • Roskilde St.1,3 km
  • 21 - Hol­bæk­mo­tor­vej­en3,2 km

Nøgletal

Adresse
Karen Olsdatters Stræde 6
Sagsnr.
403600224
Ejendomstype
Bo­li­g­ud­lej­nings­e­jen­dom
Handelstype
Projektejendom
Pris
8.995.000 kr.
Etageareal
342 m²
Kælder
81 m²

Arealer

Grundareal
223 m²
Bebygget
121 m²
Erhvervsareal
283 m²
Etageareal
342 m²
Kælder
81 m²

Økonomi

Pris
8.995.000 kr.
Pris/m²
26.301 kr.
Af­skriv­nings­be­ret­ti­get
Nej
Moms­re­gi­stre­ret
Nej

Ejendommen

Byggeår / Ombygget
1895 / 1951
Omfattet af energimærke
Ja
Energimærke
D