Erhvervsgrund fra EDC

Teglgårdshaven 1

5771 Stenstrup

I licitation

Licitation/Udbud

Storparceller til boligbyggeri udbydes

• Område med 2 storparceller i offentligt udbud for Svendborg Kommune
• Mulighed for tæt-lav og åben-lav bebyggelse
• Attraktiv beliggenhed i naturskønne omgivelser tæt på Svendborgs byliv
• Høj net­to­til­flyt­ning til kommunen samt efterspørgsel efter seniorvenlige boliger
• Velfungerende lokalsamfund med gode faciliteter

Svendborg Kommune udbyder nu et område med 2 storparceller til salg til boligbyggeri i tæt-lav bebyggelse og par­cel­hus­ud­styk­nin­ger. Stor­par­cel­ler­ne ligger i tilknytning til det allerede veletablerede landsbycentrum i Kirkeby, 10 minutters kørsel fra Svendborg. Denne unikke ud­vik­lings­mu­lig­hed er udsprunget af et behov for at sætte gang i en flyttekæde i landsbyen. De ældre indbyggere vil gerne flytte i mindre boliger i byen, og disse boliger findes ikke i dag. Der er derfor en oplagt mulighed for dels at skabe et boligområde med attraktive seniorboliger og dels at udstykke par­cel­hus­grun­de til familier, der ønsker at bygge nyt. Tilmed er der, grundet den høje net­to­til­flyt­ning til kommunen, gode muligheder for opførsel af mindre boliger til familien eller førs­te­gangs­kø­be­ren.

Det er kommunens ønske, at lo­kal­pla­n­om­rå­dets to bo­lig­de­l­om­rå­der udvikles med hver sin boligtype, der har sammenhængende fælles friarealer. Arealerne skal dels bestå af et fælles grønt vejrum, dels af fælles grønne opholdsarealer samt fælles byg­nings­mæs­si­ge udtryk. Det er hensigten, at der udvikles et kvarter med en samlet karakter og identitet. Viser fremtiden et andet behov, kan begge delområder dog anvendes til fritliggende enfamiliehuse. De to boligtyper har to forskellige be­byg­gel­ses­pro­cen­ter, der er med til at definere og variere bebyggelsernes tæthed.

Kirkebys eksisterende bebyggelse rummer villaer og parcelhuse udviklet fra sidst i 1800-tallet og frem. Der er kun få rækkehuse og tvillingehuse i blandt. Det er hensigten, at lo­kal­pla­n­om­rå­dets bebyggelse gives et samlende og sammenhængende udtryk internt, som bygger videre på Kirkebys traditionelle udtryk. Samtidig giver planlægningen mulighed for en tættere bebyggelse i mindre enheder. Området planlægges derfor dels som en videreførelse af Kirkebys eksisterende bebyggelse og dels med en større variation samt nye bo­lig­typo­lo­gi­er.

Bebyggelsens udtryk/karakter skal være i sammenhæng med den eksisterende bebyggelse i Kirkeby. Der er derfor lagt vægt på bebyggelsens ydre udtryk som et samlende element. Der er samtidig givet mulighed for et individuelt design med en bred vifte af materialebrug. En sammenhængende karakter skal også på sigt være med til at skabe et attraktivt bymiljø med en høj værdi og kvalitet. Lo­kal­pla­n­om­rå­det skal have fælles karakterer på tværs af boligtyper med arkitektoniske træk. Læs mere i lokalplanen.

Det vurderede grundstykke udgør kun en del af matrikel 12al med et anslået areal på samlet 52.562 m² fordelt på de to storparceller.

Frist for tilbudsgivning er: 15. maj 2024 kl. 12.00
Fremsendelse af datarum skal ske ved henvendelse til EDC Erhverv Poul Erik Bech Odense - mail: 512@edc.dk
Stor­par­cel­ler­ne udbydes samlet til en mindstepris på kr. 8.310.617.

Tilgængelig materiale ved henvendelse til EDC Erhverv:
Udbudsprospekt
Bilag 1 - BBR-Meddelelse
Bilag 2 - Ek­stra­fun­de­ring - DMR Geoteknik
Bilag 3 - Geoteknisk undersøgelse
Bilag 4 - Jord­bunds­un­der­sø­gel­ser
Bilag 5 - Jord­foru­re­ning­s­at­test
Bilag 6 - Lokalplan 674
Bilag 7 - Opdeling af lo­kal­plans­om­rå­det
Bilag 8 - Politisk beslutning 31-10-2023
Bilag 9 - Tilbudsblanket
Bilag 10 - Tingbogsattest
Bilag 11 - Udkast til købsaftale

Afstand til

  • Issø-skolen / Kirkeby (Svendborg Kommune)927 m
  • Stenstrup Syd St.1,6 km
  • 9 - Svend­borg­mo­tor­vej­en2,8 km

Nøgletal

Adresse
Teglgårdshaven 1
Sagsnr.
512031446
Ejendomstype
Erhvervsgrund
Handelstype
Licitation/Udbud
Pris
I licitation

Arealer

Grundareal
52.562 m²

Økonomi

Pris
I licitation
Vurderingsår
2020

Ejendommen

Omfattet af energimærke
Nej