Erhvervsgrund fra EDC

Østergade 42

6700 Esbjerg

I licitation

Licitation/Udbud

Attraktiv boligbyggeret i centrum af Esbjerg udbydes i offentligt udbud

Budfrist 26-08-2024

Esbjerg Kommune udbyder i offentligt udbud salg af bo­lig­byg­ge­ret­ter­ne, som er en del af helhedsplanen for Museumspladsen i Esbjerg.

EDC Poul Erik Bech bistår Esbjerg Kommune i denne salgsproces, og deltager med både Erhvervs-, Bolig- og Pro­jek­taf­de­ling. Vi er klar til at drøfte potentielle scenarier for ejendommen.

Byggeretterne, benævnt som Bi­bli­o­teks­ha­ven er endnu ikke lokalplanlagt, og sælges i offentligt udbud, i henhold til de nærmere beskrevne vilkår i ud­buds­ma­te­ri­a­let, som kan rekvireres hos EDC Poul Erik Bech.
Udbuddet gennemføres som beskrevet i dette materiale og i henhold til den tidsplan som ses angivet herunder.

Ud­bud­s­pro­ces­sen vil følge den nedenstående tidsplan:

20-02-2024: Of­fent­lig­gø­rel­se af udbud
04-03-2024 -18-08-2024: Mulighed for pro­jekt­gen­nem­gang for interesserede bydere, herunder Q&A
26-08-2024: Frist for afgivelse af tilbud
17-10-2024: Godkendelse af Byrådet
09-10-2024: Tildeling af ret til at indgå betinget købsaftale med Esbjerg Kommune


Museumspladsen – Bi­bli­o­teks­ha­ven


Vision for Museumspladsen

Esbjerg Kommune afholdt i 2020 i samarbejde med DSB Ejendomme en pa­ral­lel­kon­kur­ren­ce, som blandt andet omfattede Museumspladsen. Vin­der­for­sla­get blev tegnet af Tegnestuen Vandkunsten der med sin bymæssige tænkning og arkitektoniske greb danner rammerne for disponering af grunden.

Essensen i Vandkunstens vinderprojekt er en opdeling af grunden i to. En ny park til byen på den ene halvdel, der kaldes Bi­bli­o­t­eks­par­ken, og en åben kar­ré­be­byg­gel­se på den anden halvdel, der kaldes Bi­bli­o­teks­ha­ven, med varierende bygningshøjder og med et valg af klassiske byg­ge­ma­te­ri­a­ler, der er velkendte i byen. Projektet udnytter herudover terrænet på grunden til at etablere en delvist nedgravet par­ke­rings­kæl­der under karréen.

Du kan læse vin­der­pro­jek­tet i Bilag 1. De væsentligste hovedpunkter og principper fra Vandkunstens vinderprojekt for bebyggelse af Museumspladsen, som Esbjerg Kommune ønsker videreført, opsummeres herunder.


Bi­bli­o­teks­ha­ven

Bi­bli­o­teks­ha­ven består af estimeret 13.500 byggeretsmeter og vil forventes at skulle opføres ud fra flere af følgende parametre, som er nærmere beskrevet i ud­buds­ma­te­ri­a­let.

Kar­ré­be­byg­gel­sen indgår i byens øvrige karrestruktur og skal tilpasse sig områdets skala og facaderytme.
For at sikre variation skal karréen i sit udtryk være sammensat af byg­nings­typo­lo­gi­er, der er kendte i byen. Hjørne-, Port-, mellem-, gavl- og byhuse.

Karréen skal fremstå med varierende højder. Op til 5 etager, eller fire etager med udnyttet tagetage mod Nørregade og Østergade. I karréens nordvestlige hjørne mod Sverrigsgade reduceres den maksimale bygningshøjde til højst tre etager. De maksimale bygningsdybder fastsættes til 13.5 meter.



Parkering under bebyggelsen

Under bo­lig­be­byg­gel­sen forudsættes der anlagt et delvist nedgravet parkeringsdæk hvor terrænspringet på ca. 3 meter fra byggefeltets nordøstlige hjørne diagonalt over grunden udnyttes. Der skal etableres opgange fra par­ke­rings­dæk­ket til bebyggelsens gårdareal for at sikre uformelle mødesteder for Karréens beboere.
For at understøtte Esbjerg Kommunes ønsker om blandet boligudvalg i byen forudsættes et miks af lej­lig­heds­ty­per og størrelser både som eje- og lej­e­lej­lig­he­der.

Området vurderes at være et yderst attraktiv område i Esbjerg by, hvor efterspørgslen efter ejerboliger af nyere dato, over de senere år har vækstet markant. Området byder på alt hvad kommende beboere vil prioritere højt, når de skal vælge deres kommende bolig i Esbjerg centrum. Kort afstand til alt lige fra Offentlig Transport, Ind­købs­mu­lig­he­der og shopping, såvel som restauranter og take-away muligheder. Derudover vil bebyggelsen kræves opført med gode par­ke­rings­a­re­a­ler, hvilket for mange beboere, er et væsentlig parameter i forbindelse med valg af deres kommende bolig.

Afstand til

  • Esbjerg Bybusterminal183 m
  • Esbjerg St.261 m
  • E 20 - Es­b­jerg­mo­tor­vej­en4,4 km

Nøgletal

Adresse
Østergade 42
Sagsnr.
670114161
Ejendomstype
Erhvervsgrund
Handelstype
Licitation/Udbud
Pris
I licitation

Arealer

Grundareal
11.831 m²

Økonomi

Pris
I licitation
Vurderingsår
2018
Ejendomsværdi
19.521.200 kr.
Grundværdi
19.521.200 kr.

Ejendommen

Omfattet af energimærke
Nej