Andre fra EDC

Gl. Havn 12

2791 Dragør

1.234 kr./år

764 m²

OFFENTLIG UDBUD - udlejning af Gl. Havn 12. En tidligere værftsgrund med eller uden byggeri

• Aktiviteter på ejendommen ses gerne at fremme maritimt liv på havnen eller være rettet mod en bred gruppe af borgere
• Fremragende beliggenhed ud til vandet ved Dragørs gamle havn
• Mulighed for opførelse af ny bygning
• Placeret med nem adgang til gode trafikale forbindelser
• Anvendelse kan ændres, hvis lejer fremsender forslag til lo­kal­plan­til­læg
• Mulighed for op til 50 års uopsigelighed

For Dragør Kommune udbydes hermed ejendommen på Gl. Havn 12, 2791 Dragør
Ejendommen udbydes af Dragør Kommune til udlejning i offentligt udbud. Kommunen kan frit vælge mellem de indkomne tilbud, ligesom kommunen kan vælge at afslå alle tilbud. Ejendommen udbydes uden ansvar fra ejer herunder miljøforhold.
Tilbuddet skal indeholde og vurderes på baggrund af følgende:
1. Hovedideén skal beskrives
• Hovedideén skal beskrives og falde inden for de anvendelser, der er beskrevet på side 7.
• Tilbudsgiver skal beskrive målgruppen for aktiviteten og anslå mængden af aktivitet over et kalenderår.
• Tilbudsgiver skal – hvis tilbudsgiver ønsker at foretage ny- eller ombygning – fremsende et overordnet skitseprojekt og beskrivelse til vurdering. Dragør Kommune betaler ikke honorar for udarbejdelse af skitseprojekt.
• Det vægtes positivt hvis det fremsendte viser/beskriver en arkitektonisk hovedidé som indpasses i havnens kulturmiljø og vi­de­re­be­ar­bej­des med henblik på samme.

2. Leje og lejeperiode skal anføres:
• Tilbudsgiver skal angive hvor meget der tilbydes betalt i leje pr. år. (beløb skal angives excl. moms).
• Tilbudsgiver skal angive hvor lang en lejeperiode som ønskes.

3. Organisationen skal beskrives:
• Tilbudsgiver skal beskrive sine kompetencer og organisation.
• Det vægter positivt hvis tilbudsgiver kan dokumentere at have de faglige kompetencer til at iværksætte, drive og lede den aktivitet som tilbudsgiver ønsker at udøve.
• Det vægter positivt hvis tilbudsgiver kan beskrive sin business case; herunder dokumentere at startkapitalen er til stede.
• Såfremt tilbudsgiver ønsker at foretage om- eller nybyggeri vægter det positivt hvis tilbudsgiver kan beskrive hvilke (fag-)kompetencer som skal forestå byggeprocessen; herunder i forhold til arkitektur, økonomi og konstruktion – og brandkrav.

Der gøres udtrykkeligt opmærksom på, at om- eller nybyggeri skal kunne overholde gældende brandkrav. Brandkrav vil påvirke, hvilke materialer, konstruktioner og åbninger som er mulige mod naboejendomme, ligesom placeringen af byggeriet er afhængigt heraf.
Der skal allerede i tilbudsfasen ligge en overordnet og kortfattet strategi for overholdelse af brandkrav fra certificeret brandrådgiver. Dermed er sand­syn­lig­he­den for et realiserbart projekt løftet fra starten. Læs nærmere i ”oplæg til udbudsgrundlag” (Datarum).
Dragør Kommune vil ikke vægte de indkomne tilbud alene på den tilbudte leje. De øvrige kriterier som anført under 1-3 vil alle indgå i kommunens samlede vurdering af de indkomne tilbud, hvoraf hovedidéen vægtes 40%, leje og lejeperioden vægtes 30% og organisationen vægtes 30%.
Det vægtes positivt hvis aktiviteten på grunden genererer et aktivt liv på havnen, gerne understøttende det maritime, målrettet en bred kreds af borgere. Dette kan ses i forlængelse af formålet i lokalplan 70, som er,
• at havnens at­trak­tions­vær­di og almene tilgængelighed for alle brugergrupper udvikles
• at havnens mangfoldighed og an­ven­del­ses­mu­lig­he­der sikres
• at havnens sammensatte og oplevelsesrige karakter opretholdes

Tilbudsgiver opfordres til at sætte sig ind i lokalplanen, da udbuddet som udgangspunkt gennemføres indenfor rammerne af lokalplan 70. Der er mulighed for ændret anvendelse, hvis lejer efterfølgende fremsender forslag til lo­kal­plan­til­læg.

Tidligere værftsgrund udbydes - med eller uden byggeri
Denne spændende ejendom på Gl. Havn 12, centralt beliggende på Dragør Havn, udbydes nu til leje af Dragør Kommune. Grundareal er på 1.311 m² og har zonestatus som byzone på ma­tri­kelnum­me­ret 362a, Dragør By, Dragør, er dette en unik mulighed for lejere eller dem, der ønsker at skabe deres eget præg på et karakterfuldt havneområde.
Bygningen er opført i 1927 i en let træ­kon­struk­tion på Dragør Havn. Ejendommen består af tre charmerende bygninger med et samlet etageareal på ca. 764 m², som tidligere har været anvendt til bådeværft. Ejendommen står nu som en rå og autentisk skat, der venter på at blive genoplivet. Beliggenheden tilføjer ekstra værdi til denne ejendom, da den er en del af Dragørs rige sø­farts­hi­sto­rie.

Lejekontrakten vil blive udformet i forhold til det specifikke formål som skal udøves på stedet. Vilkårene er ikke fastlagt endeligt endnu, men på nuværende tidspunkt kan man forvente følgende – men ikke begrænset til – grundvilkår:
• Mulighed for op til 50 års uopsigelighed
• Udlejer yder ingen refusion for forbedringer
• Nybyggeri skal som udgangspunkt tilfalde udlejer vederlagsfrit ved lejemålets ophør
• Det er lejers ansvar at overholde alle myndighedskrav i forhold til udøvelse af aktiviteten
• Lejer skal betale skatter/afgifter samt forbrug i form af El, vand og varme
• Ved overtagelse og anvendelse af værftet/grunden i eksisterende stand vil der være krav om at aktiviteten skal være igangsat senest 6 måneder efter underskrift af lejeaftale, med mindre andet aftales skriftligt
• Ved om- eller nybyggeri stilles krav om at byggesagen skal være færdigmeldt og aktiviteten skal være igangsat senest 1½ år efter underskrift af lejeaftale, med mindre andet aftales
• Ved om- eller nybyggeri stilles krav om en garanti på 250.000 Kr. til dækning af evt. re­tab­le­rings­om­kost­nin­ger i fald byggeriet ikke gennemføres/aktiviteten ikke igangsættes

Ejendommen udlejes uden ansvar for Dragør Kommune herunder også uden forurenings- og op­rens­nings­ansvar.
Ejendommen udbydes i 150 dage fra d. 15. februar til med d. 13. juli, hvor vi senest skal have modtaget til­buds­ma­te­ri­a­le. Der kan ikke afgives betinget tilbud og tilbuddet skal være gældende i 10 uger fra 13. juli 2024. Der vil være et datarum med yderligere oplysninger tilgængeligt for tilbudsgivere. Dokumenterne i datarummet er en væsentlig del af ud­buds­ma­te­ri­a­let, og tilbudsgiverne opfordres derfor til at nærlæse dem før afgivelse af tilbud.
Yderligere materiale og evt. spørgsmål vedrørende nærværende offentlige udbud kan stilles til Thomas Riis på telefon 22496937, mail tri@edc.dk eller til Michael Thodsen på telefon 61675735, mail mit@edc.dk.
Fristen for aflevering af tilbud er d. 13. juli 2024 kl. 12.00. Tilbud fremsendes enten via særlig sikker mail med emnefeltet ”Gl. Havn 12, Att: Thomas Riis eller Michael Thodsen” til mailadressen 114@edc.dk eller afleveres i lukket kuvert mærket ”Gl. Havn 12, Att: Thomas Riis eller Michael Thodsen” til EDC Erhverv Poul Erik Bech, Bremerholm 29, 1069 København K.

Idyllisk beliggenhed på Dragørs gamle havn
Fra adressen er der en behagelig udsigt over havet, hvor fiskerbåde typisk ligger ved kaj. Den rolige atmosfære gør det til et behageligt sted at besøge. I nærheden kan du udforske de bro­stens­belag­te gader og stifte bekendtskab med lokale butikker og cafeer. Gl. Havn tilbyder en rolig base ved vandet, ideel til dem der søger en mere afslappet atmosfære.
Gl. Havn i Dragør har en bekvem beliggenhed med kun 400 meters afstand til nærmeste busstoppested og 7,5 km til Øre­sunds­mo­tor­vej­en. Dette gør det let at benytte offentlig transport og bekvemt for dem, der foretrækker at køre med bil.
Dragør Gamle By og Havn har to gange i historien været en af de vigtigste søfartsbyer i Danmark, både i sidste halvdel af 1700-tallet og igen i slutningen af 1800-tallet, hvor også langt de fleste af husene i den gamle bydel er bygget.
I dag er der nogle få fiskere tilbage og en lodsstation, og ellers lever lystsejlere, maritime klubber, museer og restauranter side om side og skaber liv i den gamle del af havnen, som er stort set uændret siden 1850.

Faciliteter

Exteriør

  • Porte

Afstand til

  • Dragør Skole (Vestgrønningen)411 m
  • E 20 - Øre­sunds­mo­tor­vej­en8,0 km

Nøgletal

Adresse
Gl. Havn 12
Sagsnr.
114057800
Ejendomstype
Andre
Årlig leje
1.234 kr./år
Erhvervsareal
764 m²

Arealer

Grundareal
1.311 m²
Erhvervsareal
764 m²
Etageareal
764 m²

Økonomi

Årlig leje
1.234 kr./år
Månedlig leje
102 kr.
Årlig leje pr. m²
2 kr.
Bruttoleje pr. år
1.234 kr.
Månedlig bruttoleje
102 kr.
Årlig bruttoleje pr. m²
1 kr.
Depositum
0 kr.
Moms­re­gi­stre­ret
Nej
Afståelsesret
Nej

Lejeforhold

Uopsigelighed fra lejer
Op til 50 år
Uopsigelighed fra udlejer
Op til 50 år
Opsigelse
6 måneder gensidigt
Indvendig ved­li­ge­hol­del­se
Lejer
Udvendig ved­li­ge­hol­del­se
Lejer
Lejeregulering
NPI, dog min. 3%
Overtagelse
Efter aftaler
Afståelsesret
Nej

Ejendommen

Op­varm­nings­ty­pe
Ingen var­me­in­stal­la­tio­ner
Byggeår / Ombygget
1927
Omfattet af energimærke
Nej