Detail fra EDC

Kræmmergade 5 ST

6800 Varde

442.550 kr./år

568 m²

I markant ejendom på attraktiv placering i Varde udlejes let tilgængelig butik med største synlighed

På en Vardes mest centrale adresser udbydes nu dette butikslejemål i en markant og præmieret ejendom, som i over 100 år været drevet som pengeinstitut og som siden 2007 har været Danske Banks domicil i byen.

I forbindelse med at Danske Bank har bibeholdt adressen, men indskrænket sig på en mindre del, er der nu opstået dette er­hvervs­le­je­mål på i alt 568 m², hvoraf 375 m² ligger i stueplan mens 193 m² er i kælderniveau.

Der er adgang til stueplan fra det flotte indgangsparti i Kræmmergade, ligesom det vil være muligt at tilføje en supplerende adgang direkte fra den store offentlige P-plads (Murtfeldts Plads).

Lejemålet består i stueplan af et stort åbent lokale (tidligere banklokale), som er ganske nem at indrette til butik eller pu­bli­kums­o­ri­en­te­ret erhverv. Loftshøjden er her ca. 280 cm.

I butikken er der lyst og imødekommende, med masser af dagslys fra to sider, hvide akustiklofter i skinnesystem med integreret belysning og ventilation. I tilknytning til butiksarealet findes et han­di­cap­ven­ligt kundetoilet og et depot/rengøringsrum.

Kælderen udgør i alt 193 m² og er indrettet med bl.a. bankboks, et stort åbent lager- og arkivrum, teknikrum samt omklædningsrum med bad- og toiletter. Derudover findes, med særskilt adgang fra butikken, en mindre kælder, som tidligere har været benyttet som privat bankboks for bankens kunder.

Der er her tale om en af Vardes bedst beliggende ejendomme, der med sin placering mellem gågaden (Kræmmergade) på den ene side og midtbyens største P-plads (Murtfeldts Plads) på den anden side, har en særlig fremtrædende synlighed i bybilledet.

Lige her er man omgivet af liv det meste af døgnet, som følge af de om­kring­lig­gen­de butikker, restauranter og caféer i nærområdet og med byens biograf (med 3 sale) nærmest lige ved siden af.

Den ældste del af ejendommen kan ifølge BBR-meddelelsen dateres tilbage til 1877, men ejendommen er sidenhen væsentlig om-/tilbygget, senest i 2008. Generelt fremtræder ejendommen i en god og præsentabel stand såvel inde som ude. Byg­nings­mæs­si­ge forbedringer og ændringer er undervejs foretaget med størst mulig respekt for ejendommens ophav – og i 1997 modtog ejendommen således også et synligt bevis herpå af Be­va­rings­for­e­nin­gen i Varde, som følge af en smuk og veludført fa­ca­de­renove­ring.

For yderligere oplysninger om dette lejemål, eller aftale om besigtigelse – kontakt EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Området:
Varde er i dag en by med 14.108 indbyggere (2023), men kan dateres helt tilbage fra 1100-tallet. En kongeborg blev omkring år 1300 opført på et endnu eksisterende voldsted og byens ældste køb­stand­pri­vil­e­gi­er stammer tilbage fra 1442, hvor Varde Å spillede en vigtig rolle for byens udvikling og status.

Byen er en hyggelig og levende handelsby med gode faciliteter og shop­ping­mu­lig­he­der og har et særligt stort og smukt torv, der forbinder gågaderne og som hvert år danner rammen om alt lige fra bør­ne­l­op­pe­mar­ked, ju­le­ka­len­deråb­ning i december, torvedage i sommerhalvåret samt koncerter og sport­s­ar­ran­ge­men­ter.

Byen har en bymidte præget af det gamle købstadsmiljø, hvilket gør den velbesøgt som ferie- og turistby i sommerhalvåret, da afstanden til Vesterhavet og de populære strandbyer ikke er særlig stor.

Som Danmarks 2. største turistkommune efter København (målt på antal overnatninger), og som "hovedstad" i landets geografisk 5. største kommune, er byen således det naturlige handelscentrum for et meget stort opland. Denne position forventes udbygget de kommende år, idet særligt bymidten de seneste år har gennemgået en mærkbar positiv forvandling gennem forskønnelse af gader og stræder samt udvikling af hidtil uudnyttede ”hotspots” med kunst og oplevelsesrum.

”Nationalpark Vadehavet” er på UNESCO’s ver­dens­arvs­li­ste på linje med pyramiderne og Den Kinesiske Mur. Størstedelen af Vadehavets landområder ligger i Varde Kommune og er er Danmarks største nationalpark med natur i verdensklasse. Det unikke naturområde består af hav, strand, øer, søer, mudderflader, marskland og vandløb, og har et helt specielt plante- og dyreliv som følge af tidevandets indflydelse på omgivelserne. I Varde Kommune strækker nationalparken sig gennem Varde Ådal og helt ind til Vardes bymidte.

Faciliteter

Interiør

  • Bad og omklædning

Exteriør

  • Indhegnet
  • Udenomsarealer Befæstet

Teknik

  • Ventilation
  • Vinduestype Termo

Afstand til

  • Storegade v Skansen (Varde)173 m
  • Varde St.614 m
  • E 20 - Es­b­jerg­mo­tor­vej­en13,9 km

Nøgletal

Adresse
Kræmmergade 5 ST
Sagsnr.
67001664
Ejendomstype
Detail
Årlig leje
442.550 kr./år
Erhvervsareal
375 m²
Kælder
193 m²

Arealer

Grundareal
771 m²
Bebygget
375 m²
Erhvervsareal
375 m²
Etageareal
568 m²
Kælder
193 m²

Økonomi

Årlig leje
442.550 kr./år
Månedlig leje
36.879 kr.
Årlig leje pr. m²
779 kr.
Bruttoleje pr. år
442.550 kr.
Månedlig bruttoleje
36.879 kr.
Årlig bruttoleje pr. m²
779 kr.
Depositum
110.638 kr.
Elektricitet
Betales direkte til for­sy­nings­sel­skab
Moms­re­gi­stre­ret
Nej
Afståelsesret
Nej

Lejeforhold

Uopsigelighed fra lejer
Ja, efter nærmere aftale
Uopsigelighed fra udlejer
Ja, efter nærmere aftale
Opsigelse
Gensidig 6 mdrs. varsel til den 1. i en måned
Indvendig ved­li­ge­hol­del­se
Påhviler lejer
Udvendig ved­li­ge­hol­del­se
Påhviler udlejer
Lejeregulering
NPI, min 2 %
Overtagelse
Som lejemålet er og forefindes
Afståelsesret
Nej

Ejendommen

Op­varm­nings­ty­pe
Fjernvarme/blokvarme (ra­di­a­tor­sy­ste­mer eller varmluftanlæg)
Antal etager
2
Byggeår / Ombygget
1877 / 2008
Omfattet af energimærke
Ja
Energimærke
C