209 lejeboliger i Augustshave udlejet hurtigere end forventet

  • Boligprojekt
  • Aarhus

Der har været meget skriveri om svære betingelser på det aarhusianske boligmarked, men det er ikke tilfældet i alle dele af byen. Augustshave, et nyt DGNB Guld-certificeret boligbyggeri lige på bygrænsen til Aarhus C, er netop blevet fuldt udlejet, blot tre måneder efter afleveringen af sidste etape. Boliger i varierende størrelser og med forskellig rumfordeling skabte stor efterspørgsel og gjorde i sidste ende udslaget.

Der gik blot tre måneder fra aflevering af sidste etape, til at EDC Projekt Poul Erik Bech kunne melde alt udlejet i Augustshave, der rummer 209 lejeboliger. Den nye bebyggelse ligger på Chri­sti­ans­b­jerg, tæt på Aarhus Universitet og Kathrinebjerg, og med Skejby, midtbyen og byens mange kulturelle tilbud i cykelafstand. Det stod ikke skrevet i granit, at udlejningen ville forløbe så gnidningsfrit, særligt ikke efter der har været meget snak om, at tomme boliger var et problem i Aarhus efter et par år med fuldt tryk på byggeriet.

Alex Jacobsson, Asset Manager hos CapMan, fortæller: ”Augustshave har en utrolig god lokation, tæt på Aarhus C og endnu tættere på Aarhus Universitet. Dermed henvender lejeboligerne sig både til studerende, men også folk, der leder efter en kvalitetsbolig i et attraktivt område i Aarhus med gåafstand til alt det, der er behov for i hverdagen. Samtidig er der nem adgang til både er­hvervs­om­rå­det i Skejby og store indfaldsveje til og fra byen.”

”Vi er glade for samarbejdet med EDC Projekt Poul Erik Bech om de 209 lejeboliger i Augustshave. Allerede fra projektets start, har vi oplevet en god proces med kyndig rådgivning om fx at opføre boliger i forskellige størrelser, og om hvordan vi bedst muligt markedsfører og udlejer boligerne i et ellers udfordret marked i Aarhus.”

Hvor der er vilje, er der vej
Opstarten af udlejningen var rolig, men i 2024 har EDC Poul Erik Bech udlejet mere end 10 boliger om ugen, frem til man kunne melde fuldt udlejet. Ifølge Alex Jacobsson, er udlejningen her i 2024 gået over al forventning: ”Vi havde et håb og en tro på, at vi kunne få udlejet alle boligerne inden den 1. august 2024, men allerede pr. 1. juni 2024 kan vi melde fuldt udlejet, så det er selvfølgelig meget til­freds­stil­len­de. Særligt når man tager in mente, at der har været en del snak om et højt tomgangsniveau på lej­e­lej­lig­he­der i Aarhus.”

”Stor ros til EDC Projekt Poul Erik Bech for deres proaktive tilgang til udlejningen. Efter en lidt langsom start, har de virkelig gjort det godt og været meget proaktive, fx ift. til at afsætte pladserne i par­ke­rings­kæl­de­ren og oprette en venteliste til interesserede lejere. Derfor har vi også valgt dem, til at stå for ge­n­ud­lej­nin­ger­ne fremadrettet,” siger Alex Jacobsson.

Tonny Broberg, projekt hos EDC Projekt Poul Erik Bech, siger: ”Vi er rigtig glade for at kunne melde fuldt udlejet på Augustshave. Selvom medierne har travlt med at fortælle om, at der står mange tomme boliger i Aarhus, så er virkeligheden en anden. Boligmarkedet i Aarhus er bestemt ikke stagneret, og det er Augustshave et glimrende eksempel på. Det viser bare, at hvor der er vilje, er der vej. En gang i mellem handler det om at tænke lidt anderledes, og det er lykkedes rigtig godt med Augustshave. Her er der lejligheder i forskellige størrelser, og så er beliggenheden selvfølgelig ideelt til sådanne lejligheder.”

EDC Projekt Poul Erik Bech har tidligere bistået CapMan med at udlejningen af et par andre store byggeprojekter, bl.a. Trianglen i Aarhus med 198 boliger og KobberEngen i Brøndby med 543 boliger.

Tilmeld Investor Fokus

Er du nysgerrig på flere byggeprojekter, så tilmeld dig Investor Fokus i dag. 

Tilmeld dig her

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

EDC Projekt Poul Erik Bech

Rådhuspladsen 3, mezz, 8000 Aarhus C

805@edc.dk58 58 77 30