Amager Records flytter ind i debatteret og historisk bygning på Amagerbrogade

  • Amager
  • Detail

Den succesfulde vinyl-forretning Amager Records flytter 100 meter ned ad Amagerbrogade fra nummer 126 til nummer 135, hvor de har lejet hjørnebutikken på Amagerbrogade og Mid­del­grunds­vej. Dermed kan vinyl-elskere se frem til en endnu større vinyl-butik med café, bar og intimkoncerter. EDC Erhverv Poul Erik Bech København har formidlet udlejningen af butikken, og står også for formidlingen af de to øvrige lejemål i den kendte gule hjørneejendom.

Vinyl-plader har inden for de sidste par år fået en opblomstring og endda i sådan en grad, at vinylsalget har oversteget salget af nye cd'er. Det har man også kunne mærke i second hand vinyl-forretningen, Amager Records, på Amagerbrogade. Derfor flytter den populære butik ind i et større lejemål. Ejer af Amager Records, Niels Martin Kjøngsdal, siger:

"For at udvikle butikken og lave en bedre butik, har jeg ganske enkelt brug for mere plads. Fremadrettet vil det blive nemmere at finde præcis den vinylplade, som man er på jagt efter. Der er en god rumfordeling i lokalet, som giver mulighed for at afholde forskellige arrangementer som intimkoncerter, musikquizzer og foredrag."

"Derudover er det muligt at etablere et café-/barområde, som jeg længe har ønsket, og som kan skabe yderligere værdi for både vinyl-elskere, men også lokale. Butikken skal være til glæde og gavn for alle i lokalområdet. Jeg glæder mig meget til at åbne for de nye lokaler i løbet af foråret."

Omdiskuteret fredet ejendom
Det er ikke en hvilken som helst ejendom, som Amager Records flytter ind i. Steffen Falch, Head of Retail, EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger:

"Der har været heftig debat om den gule hjørneejendom. Der har været drøftelser om, at ejendommen skulle rives ned for at gøre plads til et byggeprojekt med fem etager. Men ejendommen har fået særstatus og er "fredet", så udlejer har sat sig for at give ejendommen nyt liv og redde den historiske ejendom. Han ønsker det bedste for lokalmiljøet på Amager, så der vil ske en udvendig renovering af facaden med respekt for den eksisterende gule facades udtryk."

Kun fantasien sætter grænser
Amager Records har lejet hjørnebutikken på Amagerbrogade og Mid­del­grunds­vej på 137 m2. Derudover er der to ledige lejemål i ejendommen. Steffen Falch, EDC Poul Erik Bech, fortæller:

"I stueplan er der et stort lyst butikslokale på 242 m2 med brede vinduespartier og gode muligheder for at være synlige med vin­du­es­udsmyk­ning. På første sal er der 245 m2, der enten kan bruges i forlængelse af butikslokalet i stueplan, være et kon­tor­fæl­les­skab, etableres som klinik eller noget helt fjerde. Det er en utrolig fleksibel udlejer, der er klar på at drøfte forskellige indretninger alt efter behov. Det er kun fantasien, der sætter grænser."