Bæ­re­dyg­tig­heds­cer­ti­fi­ce­ret boligprojekt med 209 ud­lej­nings­bo­li­ger på vej ved Aarhus Universitet

  • Projekt
  • Aarhus
  • Bæredygtighed

CapMan og Nordstern er gået sammen om at udvikle og opføre et nyt boligområde i centrum af Aarhus, lige ved siden af Aarhus Universitet. Projektet har et samlet etageareal på 12.800 m2 og er døbt Augustshave. EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus er netop valgt til at stå for udlejningen med start i løbet af foråret, og de første lejligheder forventes at stå ind­flyt­nings­klar i efteråret 2023.

Et nyt bo­li­g­ud­vik­lings­pro­jekt er ved at se dagens lys i Aarhus. Augustshave, som projektet er navngivet, er opkaldt efter proprietær og politiker Otto August la Cour (1796-1860), som byggede gården Katrinebjerg, som området i Aarhus er opkaldt efter. Bag projektet står den nordiske kapitalfond CapMan og en af Danmarks førende ejen­doms­ud­vik­le­re Nordstern.

Hasse Wulff, Investment Director og ansvarlig for Augustshave-projektet hos CapMan, fortæller: “Projektet kører på tredje år, og det begynder efterhånden at ligne noget. Vi har fået styr på en ny lokalplan for området, og glæder os til at udvikle dette projekt for Aarhus. Det er noget nær den perfekte beliggenhed for sådan et projekt, tæt på Aarhus C og endnu tættere på Aarhus Universitet. Derfor vil boligerne både henvende sig til studerende, men også til folk, der er på jagt efter en kvalitetsbolig på en attraktiv beliggenhed i midten af Aarhus.”

Han fortsætter: ”Det bliver en klassisk rød­sten­se­jen­dom med 209 lej­e­lej­lig­he­der, som bliver centreret om et charmerende gårdrum. Det skal samle beboerne i Augustshave og skabe et unikt miljø. Lejlighederne opføres som 1-4 væ­rel­ses­bo­li­ger i varierende størrelser med optimeret planløsninger for at imødekomme den efterspørgsel, vi oplever i Aarhus.”

Udlejning af lejligheder
De 209 lejligheder skal udlejes, og til den del er valget netop faldet på EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus. Hasse Wulff fortæller: ”Vi forventer, at de første lejligheder er ind­flyt­nings­klar i løbet af efteråret og de sidste i starten af det nye år. Derfor har vi allieret os med EDC Projekt Poul Erik Bech, som kommer til at stå for udlejningerne af lejlighederne. Vi har tidligere samarbejdet med EDC og brugt dem som mægler på flere af vores projekter, og det arbejde de har gjort der, har været til­freds­stil­len­de. De har været professionelle og troværdige hele vejen igennem, og vigtigst af alt, så er kemien med dem rigtig god.”

EDC Projekt Poul Erik Bech har tidligere hjulpet de to opdragsgivere med et andet stort byggeprojekt i Aarhus ved at udleje 198 af boligerne i Trianglen. Derudover står EDC også for at udleje det igangværende projekt KobberEngen i Brøndby med 463 lejeboliger.

Perfekt placering
Med en placering lige ved siden af Aarhus Universitet fås placeringen ikke meget bedre i Aarhus. Tonny Broberg, projektchef i EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus, fortæller:

”Placeringen fås i vores optik ikke meget bedre i Aarhus, når boligerne både er målrettet studerende, såvel som generelt personer med arbejde i Aarhus. Derudover har Nordstern og Aart Architects gjort et fantastisk arbejde med, at planlægge boligerne, så de er optimalt indrettet til de målgrupper vi forventer som lejer, uanset om vi taler yngre mennesker, eller par, evt. med børn som leder efter en centralt beliggende lejebolig.”  

Han fortsætter: ”Det er et virkelig spændende projekt med en perfekt placering. Udover at ligge lige ved siden af universitetet, er der få minutters transport til er­hvervs­om­rå­det i Skejby, ligesom Aarhus centrum nås på få minutter på cykel. Man kommer til at bo lige ved hverdagens faciliteter, og med byens grønne oaser som Ven­ne­lyst­par­ken, der blot er få 100 meter fra ejendommen, kan man som lejer ikke ønske sig meget mere. En fantastisk placering at udvikle boliger på, her i 2023.”

Læs mere om Augustshave her.

Mere information

Tonny Broberg, projektchef, EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus, +45 5858 7848, tobr@edc.dk

Simone Sand, pro­jek­tansvar­lig, EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus, +45 2096 1209, sisa@edc.dk