CityFact udvider med 4 nye områder: Følg den lokale udvikling

  • CityFact

EDC Erhverv Poul Erik Bech introducerede i sommeren 2022 det nye analyseprodukt CityFact, som kan bruges til at give et dybdegående indblik i relevante tal og tendenser for en specifik by eller område. Produktet har været så stor en succes, at det netop er blevet udvidet med 4 nye områder i form af Vendsyssel, Vestegnen, Trekantområdet og Sønderjylland.

CityFact er et analyseprodukt, som skal give et grundigt indblik i, hvordan udviklingen er i specifikke byer og områder i Danmark. Joseph Alberti, Head of Research hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, fortæller:

“CityFact er bygget op omkring offentligt tilgængeligt data og vores egen data. Vi har data og kvalitativ viden fra vores 19 lokale erhvervscentre, og på den måde samler vi det bedste fra to verdenen. Det munder ud i lokale rapporter, som vores kunder og sam­ar­bejds­part­ne­re kan bruge, hvis de er interesserede i at vide mere om en by eller et specifikt område.”

Han fortsætter: ”Det første år med CityFact er gået over al forventning og det er virkelig blevet taget godt imod. Vi oplever en konstant øget efterspørgsel efter værdiskabende data, der kan belyse og underbygge lokale mar­ked­sten­den­ser. Derfor har vi også udvidet vores CityFact med fire nye områder, som har relevans for vores kunder og sam­ar­bejds­part­ne­re, og som passer til vores lokale erhvervscentre rundt omkring i landet.”

De fire nye områder er Vendsyssel, Vestegnen, Trekantområdet og Sønderjylland.

Positiv be­folk­nings­til­vækst
To af de fire nye CityFact områder er Vendsyssel og Sønderjylland, og kendetegnet for de to områder er, at enkelte byer i områder har oplevet en positiv be­folk­nings­til­vækst, selvom folketallet på kommunalt plan har været faldende, fortæller Niclas Carsten Holm, Senior Research Analyst hos EDC Erhverv Poul Erik Bech:

”I både Vendsyssel og Sønderjylland er der faldende folketal på kommunalt plan, men der er flere byer der har oplevet en positiv be­folk­nings­til­vækst. I Vendsyssel kan Brønderslev, Hjørring og særligt Hjallerup fremhæves. I Hjallerup er det særligt børnefamilier der er flyttet til, hvilket nok skyldes byens placering blot en halv time fra Aalborg.”

Danmarks primære lager- og lo­gi­sti­k­om­rå­der
De to andre områder, som er blevet tilføjet til listen over CityFact områder er Vestegnen og Trekantområdet. Om de to områder, siger Niclas Carsten Holm:

”Fælles for Vestegnen og Trekantområdet er, at det er de blandt de mest populære lager- og lo­gi­sti­k­om­rå­der i Danmark. Vestegnen har fordel af en placering tæt på København og over de sidste par år er Vestegnens befolkningstal vokset, mens efterspørgslen efter lager- og lo­gi­sti­ke­jen­dom­me i stadigt stigende grad overstiger udbuddet. Dette skyldes blandt andet, at udbuddet påvirkes negativt af, at mange traditionelle in­du­stri­om­rå­der omdannes til boligområder, hvilket er en tendens, der forventes at fortsætte de kommende år.

Trekantområdet er placeret midt i Danmark og med nem adgang til motorvejen mod både Sjælland, resten af Skandinavien, Nordjylland og Tyskland, er det et område, som er meget efterspurgt blandt både danske og internationale virksomheder.”

DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

  • Aalborg
  • DEKRA
  • Byggeprojekt
Læs artikel

Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

  • Skagen
  • Ankerhus
  • Investering
Læs artikel

228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
Læs artikel