Dansk Folkehjælp modtager stor donation til sko­lestart­hjælp

  • EDC Poul Erik Bech Fonden

EDC Poul Erik Bech Fonden har valgt at donere 6. mio. kr. over 5 år til Dansk Folkehjælp til projektet Sko­lestarts­hjælp. Dansk Folkehjælp har netop modtaget endnu 1 mio. kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden, så de nu har modtaget halvdelen af det fulde beløb. De kan dermed fortsætte med at gøre en forskel for børn fra udsatte og økonomisk udfordrede børnefamilier, ved at give dem en god start på et langt ud­dan­nel­ses­for­løb.

Sidste år var Dansk Folkehjælp, EDC Poul Erik Bech Fonden samt andre fonde og privatpersoner med til at sikre sko­lestarts­hjæl­pe til alle ansøgere. Skolestart er en skelsættende begivenhed i livet, der har stor betydning for børns fremtidige ud­dan­nel­ses­for­løb og trivsel. Skolen skal være et frirum og et sted, hvor børn kan komme og være en del af et positivt fællesskab, og hvor der er plads til alle.

Ge­ne­ral­se­kre­tær i Dansk Folkehjælp Mirka Mozer udtaler: "Desværre kan første skoledag for mange udsatte børnefamilier og enlige forsørgere være forbundet med en følelse af fortvivlelse og util­stræk­ke­lig­hed. Det arbejder vi i Dansk Folkehjælp med at bekæmpe via projektet Sko­lestarts­hjælp."

"Vi er meget glade for donationen på endnu 1 mio. kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden, der sikrer, at vi fortsat kan hjælpe flere børn med at få en god start i skolen. Første skoledag er en begivenhedsrig dag, der bør være fyldt med glæde og begejstring fremfor nervøsitet og tankemylder. Vi ved, at det for mange børn er vigtigt at føle sig på lige fod med sine sko­le­kam­me­ra­ter. Via vores sko­lestarts­hjælp bidrager vi til, at børnene har de ressourcer, der skal til for at færdes og trives godt i skolen."

For fjerde år i træk tilbyder Dansk Folkehjælp Sko­lestarts­hjælp. I 2020 var der 1.275 an­sø­ger­fa­mi­li­er, men der var desværre kun økonomi til at uddele hjælp til 500 familier. På trods af, at ansøgertallet i 2021 steg til 1.571 og i 2022 til 2.257, modtog alle ansøgere hjælp. Sko­lestarts­hjælp består et gavekort til indkøb af fx en skoletaske, drikkedunk og madkasse, penalhus, let-læsebøger, en tablet og gavekort til køb af nyt tøj og læringsmidler.

Behov for fokus på uddannelse
Uddannelse er vejen frem for at bryde den sociale arv hos udsatte familier. Det er essentielt, at den første skoledag ikke ender i stigmatisering, fordi familien ikke har råd til skoletasker og andre skoleting. Jane Bech, direktør i EDC Poul Erik Bech Fonden, siger:

"Skolestart er en skelsættende begivenhed i livet. Det er vigtigt, at børn bliver en del af et positivt fællesskab i skolen og ikke føler sig anderledes grundet familiens økonomiske situation. Dansk Folkehjælp udfører et meget professionelt stykke arbejde i forhold til sko­lestarts­hjælp, og vi er glade for, at vi har mulighed for at bidrage med finansieringen. Med den flerårige støtte ønsker vi at give muligheden for, at der kan tænkes mere langsigtet og lette planlægningen. På den måde kan så mange som muligt få hjælp og støtte."

Læs mere og søg om Sko­lestart­hjælp på www.folkehjaelp.dk. Sko­lestart­hjælp kan søges frem til 30. april. Ønsker du også at støtte Sko­lestart­hjælp, kan du indbetale et beløb på MobilePay 97 96 77, som går direkte til Sko­lestart­hjælp i Dansk Folkehjælp.

Om EDC Poul Erik Bech Fonden
EDC Poul Erik Bech Fonden er en almennyttig fond, som blev stiftet i 2015 i forbindelse med ge­ne­ra­tions­skif­tet i ejen­doms­mæg­ler­virk­som­he­den EDC Poul Erik Bech. Gennem overskuddet fra ejen­doms­mæg­ler­virk­som­he­den støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for udsatte børn. Foreninger, der har brug for en håndsrækning, kan læse mere og ansøge om midler på www.po­u­le­rik­be­ch­fon­den.dk

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret på tendenser, nøgletal og nye er­hverv­se­jen­dom­me med EDC Erhvervs nyhedsbrev.

Tilmeld nyhedsbrev

National boligmæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både lokale og nationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme. Kontakt mig for en uforpligtende snak.

Jane Bech

Partner, Cand.merc.jur

jab@edc.dkEDC Poul Erik Bech

EDC Poul Erik Bech

Bremerholm 29, 1069 København K

120@edc.dk33 30 10 00

DEKRA udvider med nyt DGNB-certificeret AMU Center på 2.700 m² i Nørresundby

Den tyske sik­ker­heds­gi­gant, DEKRA, med afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere udvider deres nordjyske til­ste­de­væ­rel­se. Virksomheden har købt et grundstykke på 15.000 m² i Nørresundby, hvor de opfører et nyt DGNB-certificeret AMU Center til trans­port­bran­chen, der forventes færdig primo 2025. EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg har takket være netværk og lokalkendskab formidlet salget mellem sælger Brian Schou fra K3 ejendomme og køber DEKRA.

  • Aalborg
  • DEKRA
  • Byggeprojekt
Læs artikel

Ankerhus en af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 mio. kr.

Ankerhus, en markant skikkelse i bybilledet i Skagen, er sat til salg. EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel skal formidle salget af ejendommen, der indeholder 12 eksklusive lejligheder, 2 fuldt udlejede er­hvervs­le­je­mål i stueetagen og en traditionel Skagen villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

  • Skagen
  • Ankerhus
  • Investering
Læs artikel

228 ha plan­teavls­e­jen­dom med godslignende karakter til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing

En herskabelig plan­teavls­e­jen­dom med moderniseret hovedhus, tre boliglejemål og syv drifts­byg­nin­ger er sat til salg for 73 mio. kr. i Stubbekøbing på Nordfalster. EDC Landbrug Poul Erik Bech skal formidle salget af den imponerende ejendom, der råder over 228 ha. dyrk­nings­sik­ker landbrugsjord med enormt potentiale for grøn produktion.

  • Landbrug
  • Lolland Falster
Læs artikel