Dansk Folkehjælp modtager stor donation til sko­lestart­hjælp

  • EDC Poul Erik Bech Fonden

EDC Poul Erik Bech Fonden har valgt at donere 6. mio. kr. over 5 år til Dansk Folkehjælp til projektet Sko­lestarts­hjælp. Dansk Folkehjælp har netop modtaget endnu 1 mio. kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden, så de nu har modtaget halvdelen af det fulde beløb. De kan dermed fortsætte med at gøre en forskel for børn fra udsatte og økonomisk udfordrede børnefamilier, ved at give dem en god start på et langt ud­dan­nel­ses­for­løb.

Sidste år var Dansk Folkehjælp, EDC Poul Erik Bech Fonden samt andre fonde og privatpersoner med til at sikre sko­lestarts­hjæl­pe til alle ansøgere. Skolestart er en skelsættende begivenhed i livet, der har stor betydning for børns fremtidige ud­dan­nel­ses­for­løb og trivsel. Skolen skal være et frirum og et sted, hvor børn kan komme og være en del af et positivt fællesskab, og hvor der er plads til alle.

Ge­ne­ral­se­kre­tær i Dansk Folkehjælp Mirka Mozer udtaler: "Desværre kan første skoledag for mange udsatte børnefamilier og enlige forsørgere være forbundet med en følelse af fortvivlelse og util­stræk­ke­lig­hed. Det arbejder vi i Dansk Folkehjælp med at bekæmpe via projektet Sko­lestarts­hjælp."

"Vi er meget glade for donationen på endnu 1 mio. kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden, der sikrer, at vi fortsat kan hjælpe flere børn med at få en god start i skolen. Første skoledag er en begivenhedsrig dag, der bør være fyldt med glæde og begejstring fremfor nervøsitet og tankemylder. Vi ved, at det for mange børn er vigtigt at føle sig på lige fod med sine sko­le­kam­me­ra­ter. Via vores sko­lestarts­hjælp bidrager vi til, at børnene har de ressourcer, der skal til for at færdes og trives godt i skolen."

For fjerde år i træk tilbyder Dansk Folkehjælp Sko­lestarts­hjælp. I 2020 var der 1.275 an­sø­ger­fa­mi­li­er, men der var desværre kun økonomi til at uddele hjælp til 500 familier. På trods af, at ansøgertallet i 2021 steg til 1.571 og i 2022 til 2.257, modtog alle ansøgere hjælp. Sko­lestarts­hjælp består et gavekort til indkøb af fx en skoletaske, drikkedunk og madkasse, penalhus, let-læsebøger, en tablet og gavekort til køb af nyt tøj og læringsmidler.

Behov for fokus på uddannelse
Uddannelse er vejen frem for at bryde den sociale arv hos udsatte familier. Det er essentielt, at den første skoledag ikke ender i stigmatisering, fordi familien ikke har råd til skoletasker og andre skoleting. Jane Bech, direktør i EDC Poul Erik Bech Fonden, siger:

"Skolestart er en skelsættende begivenhed i livet. Det er vigtigt, at børn bliver en del af et positivt fællesskab i skolen og ikke føler sig anderledes grundet familiens økonomiske situation. Dansk Folkehjælp udfører et meget professionelt stykke arbejde i forhold til sko­lestarts­hjælp, og vi er glade for, at vi har mulighed for at bidrage med finansieringen. Med den flerårige støtte ønsker vi at give muligheden for, at der kan tænkes mere langsigtet og lette planlægningen. På den måde kan så mange som muligt få hjælp og støtte."

Læs mere og søg om Sko­lestart­hjælp på www.folkehjaelp.dk. Sko­lestart­hjælp kan søges frem til 30. april. Ønsker du også at støtte Sko­lestart­hjælp, kan du indbetale et beløb på MobilePay 97 96 77, som går direkte til Sko­lestart­hjælp i Dansk Folkehjælp.

Om EDC Poul Erik Bech Fonden
EDC Poul Erik Bech Fonden er en almennyttig fond, som blev stiftet i 2015 i forbindelse med ge­ne­ra­tions­skif­tet i ejen­doms­mæg­ler­virk­som­he­den EDC Poul Erik Bech. Gennem overskuddet fra ejen­doms­mæg­ler­virk­som­he­den støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for udsatte børn. Foreninger, der har brug for en håndsrækning, kan læse mere og ansøge om midler på www.po­u­le­rik­be­ch­fon­den.dk

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret på tendenser, nøgletal og nye er­hverv­se­jen­dom­me med EDC Erhvervs nyhedsbrev.

Tilmeld nyhedsbrev

National boligmæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både lokale og nationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme. Kontakt mig for en uforpligtende snak.

EDC Poul Erik Bech

Bremerholm 29, 1069 København K

120@edc.dk33 30 10 00

CityFact udvider med 4 nye områder: Følg den lokale udvikling

EDC Erhverv Poul Erik Bech introducerede i sommeren 2022 det nye analyseprodukt CityFact, som kan bruges til at give et dybdegående indblik i relevante tal og tendenser for en specifik by eller område. Produktet har været så stor en succes, at det netop er blevet udvidet med 4 nye områder i form af Vendsyssel, Vestegnen, Trekantområdet og Sønderjylland.

  • CityFact
Læs artikel

JLL og EDC Poul Erik Bech med ny Nordic Outlook: Hvornår vender udviklingen på det nordiske ejendomsmarked?

JLL (Jones Lang LaSalle), en af verdens største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­he­der, har sammen med EDC International Poul Erik Bech netop offentliggjort rapporten JLL Nordic Outlook, som giver en status på det nordiske ejendomsmarked. Spørgsmålet er, hvornår ejen­doms­mar­ke­det igen vil stabilisere sig?

  • JLL
  • Nordic Outlook
  • Det nordiske ejendomsmarked
Læs artikel

Nordic Outlook Autumn 2023

JLL (Jones Lang LaSalle) har netop udgivet deres halvårlige rapport om det nordiske ejendomsmarked. EDC Erhverv Poul Erik Bech har bistået med tal, tendenser og indsigter om det danske marked. Temaet for efterårets rapport er, at ejen­doms­mar­ke­det er på vej mod lysere tider. Men hvornår vil markedet stabilisere sig?

    Læs artikel