EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af Sygehus Nord i Aalborg for 225,8 mio. kr.

  • Capital Markets
  • Sygehus
  • Aalborg

I forbindelse med opførelsen af Nyt Aalborg Uni­ver­si­tets­ho­spi­tal var Sygehus Nord udbudt til salg i offentligt udbud for Region Nordjylland. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af de attraktive ejendomme i centrum af Aalborg. Køber blev det lokale ejen­doms­sel­skab Søren Enggaard A/S, der har betalt 225,8 mio. kr., hvilket er en af de største handler i Aalborg i nyere tid.

Sygehus Nord-ejendommene indgår i den fremtidige byomdannelse af Aalborg midtby med et samlet grundareal på 25.736 m² og udbuddet omfattede 9 ejendomme med 16 bygninger. Ejendomsmægler og valuar Stig Theilmann i EDC Erhverv Poul Erik Bech udtaler:

“Det har været utroligt spændende at arbejde på opgaven de sidste tre år. Vi takker for tilliden, og vi er glade for, at salget af Sygehus Nord nu er faldet på plads. Mindsteprisen for salget af ejendommene var fastsat til 200 mio. kr., og købsprisen landede altså på 225,8 mio. kr. i offentligt udbud. Det er en yderst centralt placeret ejendom i midten af Aalborg, og det bliver spændende at følge udviklingen af området fremover.”

Sygehus Nord har et grundareal på ca. 2,5 ha og bygningsareal på 42.072 m². Boligareal på 4.314 m², erhvervsareal på 40.136 m² og et kælderareal på 10.923 m².

Kendt aktør i Aalborg

Køber overtager ejendommen, når Region Nordjylland er flyttet ud af sy­ge­hus­byg­nin­ger­ne og har tømt dem for inventar. Den forventede overtagelse er i begyndelsen af 2023. Overtagelse skal ske med tre måneders varsel, men kan dog tidligst ske i starten af 2023.

“Jeg er ovenud tilfreds med, at vi har indgået aftale om salg af det gamle sygehus til en pris, som er fornuftig. Jeg håber for byen, at der nu kommer et spændende projekt på en grund, som ligger meget centralt i Aalborg,” siger re­gions­rå­ds­for­mand Ulla Astman (S).

Køber er Ejen­doms­sel­ska­bet Søren Enggaard A/S, der er kendt for også at have udviklet Eternitgrunden i Aalborg fra industriområde til boliger, butikker og kontorer. For tiden er virksomheden involveret i udviklingen af Parkbyen ved So­hn­gårds­holms­bak­ken.

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Stig Theilmann

Ejendomsmægler og valuar, MRICS, MDE

sth@edc.dk40 30 90 7358 58 75 74EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Vesterbro 101, 9000 Aalborg

912@edc.dk96 31 49 00