Ejer og lejer bytter roller efter salg i udbud af arkitektonisk ejendom i Aalborg

  • Aalborg

Foreningen Gildeborgen på Rafn Alle 1 i Aalborg er blevet solgt efter udbud. Sælger af den markante ejendom er Sct. Georgs Gilderne, som bliver i ejendommen som lejer. Køber er et ejen­doms­sel­skab, som udspringer af den store fø­de­va­re­han­delsvirk­som­hed BPI, som hidtil har været lejer i ejendommen. EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordjylland har formidlet salget af den arkitektoniske hvidmalede ejendom.

Ved årsskiftet til 2024 kom der ny ejer af den markante ejendom på Rafn Alle 1 i Hasseris. Sct. Georgs Gilderne har ejet ejendommen siden 1953, men fremover bytter gil­de­be­væ­gel­sen mærkatet ejer ud med lejer, efter de solgte ejendommen til et ejen­doms­sel­skab under fø­de­va­re­han­delsvirk­som­he­den BPI, som har haft kontor i ejendommen i en årrække.

Jens Jacob Madsen, CFO hos BPI, fortæller: "Vi har boet til leje i ejendommen i 3-4 år og har været rigtig glade for kontoret og beliggenheden. Derfor var det nærliggende at slå til, da muligheden for at købe ejendommen bød sig. Det er en skøn ejendom med en god beliggenhed i Aalborg, hvor der er mulighed for at vokse, hvis behovet for mere plads opstår senere hen. Ejendommen er unik, og derfor ønsker vi at bevare den og fortsætte i samme stil som hidtil, hvor vi har en rigtig god relation til Sct. Georgs Gilderne i stueplan."

Gammel kærlighed ruster ikke
Sct. Georgs Gilderne er et fællesskab og en sammenslutning af gamle spejdere. På landsplan er der ca. 3.000 medlemmer, hvoraf de 140 er fordelt på otte gilder i Aalborg. De otte gilder har haft den tidligere herskabsvilla som mødested siden 1953, og derfor er der også opbygget et specielt forhold til Gildeborgen, som ejendommen hedder, fortæller Jørn Anthon Poulsen, formand for Sct. Georgs Gilderne i Aalborg:

"Det er et hus, vi elsker, så det har været en svær beslutning at sælge. Gennem de mange år har vi opbygget et helt specielt forhold til ejendommen. Vi har afholdt tusindvis af arrangementer og nærmest hver dag er der aktivitet i ejendommen, så derfor er vi heller ikke klar til at give helt slip på ejendommen. En betingelse fra medlemmerne ift. at sælge var, at vi skulle kunne leje os ind, så vi er glade for at enderne kunne mødes."

"Dels sælger vi ejendommen, fordi vi har en gen­nem­snitsal­der på knap 80 år, så stille og roligt begynder ved­li­ge­hol­del­se at blive en for stor mundfuld for os. Samtidig frigiver salget noget kapital, som vi kan bruge på velgørende formål og til at styrke gilderne på sigt, så vi kan blive ved med at søge og dele viden, udvikle vores sociale netværk og understøtte den enkeltes stræben efter at leve som en ansvarsbevidst, hjælpsom og nyttig borger, som er bærende for kulturen i Sct. Georgs Gilderne," siger Jørn Anthon Poulsen.

Solgt efter udbud
Ejendommen i villakvarteret i Hasseris blev solgt efter at være udbudt. Svend Erik Jensen, kasserer hos Sct. Georgs Gilderne, fortæller: "Vi ville ikke sælge ejendommen for enhver pris og var lidt i tvivl om, hvad ejendommen egentlig var værd. Derfor synes vi, at Stig Theilmann fra EDC Erhverv Poul Erik Bech kom med det bedste forslag ift. at sætte ejendommen i udbud. Vi havde selvfølgelig sat en smertegrænse ift. prisen, og i sidste ende har vi fået et meget til­freds­stil­len­de beløb for vores ejendom gennem mange år. Stor ros til Stig Theilmann for hans arbejde, og vi er glade for at vi kunne disponere over Stigs tid og hans netværk."

Stig Theilmann, ejendomsmægler & valuar, MRICS, MDE hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg, siger: "Det har været en god proces med ejendommen på Rafn Alle 1. Idéen med udbuddet var at opnå den højst opnåelige pris og i sidste ende landede prisen et rigtig fornuftigt sted. Det er en ganske unik kontorejendom i et attraktivt villakvarter i Aalborg med en glorværdig fortid som herskabelig villa, som var et udtryk den daværende ejers position i det daværende aalborgensiske samfundsliv. Jeg er glad for at have hjulpet Sct. Georgs Gilderne med salget og ønsker BPI og deres ejendomsskab tillykke med deres nye ejendom."

Læs Investor Fokus

Bliv opdateret på trends og historier om ejen­doms­in­ve­ste­rings­mar­ke­det

Klik her

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Stig Theilmann

Ejendomsmægler og valuar, MRICS, MDE

sth@edc.dk40 30 90 7358 58 75 74EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Vesterbro 101, 9000 Aalborg

912@edc.dk96 31 49 00

Boligmarkedet i Odense er ikke mættet: 20 boliger i eksklusive dob­bel­træk­ke­hu­se i centrum fuldt udlejet

I midten af 2022 blev første spadestik taget til den nye moderne haveby på Falen i midten af Odense, og på forårets første dag flyttede de sidste beboere ind i de 20 nybyggede toplansboliger fordelt på 10 dob­bel­træk­ke­hu­se. Boligerne er 108-113 m² og har en unik beliggenhed i centrum af Odense, tæt på både by og natur. EDC Poul Erik Bech Odense har stået for udlejningen af de 20 eksklusive boliger, som er udlejet på kort tid, hvilket vidner om, at bo­li­g­ud­lej­nings­mar­ke­det i Odense stadig lever trods øget udbud.

  • Odense
  • Projekt
Læs artikel

Lokal købmand køber Lyngkroen: Sælger driver kongelig privilegeret kro videre som forpagter

Lyngkroen er netop solgt efter kun at have været til salg i få måneder i det populære som­mer­hu­s­om­rå­de Odsherred. Den historiske kro har en glorværdig fortid, der strækker sig helt tilbage til 1785, hvor stedet var en kongeligt privilegeret kro. Køber er Henrik Købke Søeborg, der har den lokale Spar-købmand på modsatte side af vejen. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af den charmerende kro på knap 900 m². Sælger Lau Gram Brahl fortsætter som forpagter og den daglige drift fortsætter ufortrødent.

  • Detail
  • Odsherred
Læs artikel

Ny er­hvervs­rå­d­gi­ver i EDC Poul Erik Bech i Vejle

Johnny Pedersen (46) er startet som er­hvervs­rå­d­gi­ver i EDC Poul Erik Bech i Trekantområdet med udgangspunkt i Vejle, hvor han skal arbejde med hele paletten af ejen­doms­mæg­le­ry­del­ser. Han er uddannet ingeniør og taget en HD i Marketing og har bl.a. arbejdet som pro­jek­t­ud­vik­ler med at udvikle ejendomme i Coop Danmark, Lidl Danmark, Hoffmann Ejendomme og Specsavers (Louis Nielsen).

  • Vejle
Læs artikel