El­bil­pro­du­cen­ten XPENG øger sin danske til­ste­de­væ­rel­se med nyt domicil i Hillerød

  • Hillerød
  • Detail

El­bil­pro­du­cen­ten XPENG kunne i foråret 2022 glæde sig over åbningen af deres første lokation i Danmark, i form af Experience Store i Axel Towers i København. Nu følger deres anden lokation, når de slår dørene op på Lodbrogsvej 4 i bilbyen Hillerød. XPENG har lejet sig ind i et 1.285 m² stort lager- og kontorlokale, som ejes af Ejen­doms­sel­ska­bet Greve. EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland har stået for formidlingen af lejeaftalen mellem de to parter.

Den 3. februar 2023 slår XPENG dørene op for deres anden lokation på dansk grund i form af deres nye hovedkontor i Hillerød. Jens Olsen, direktør XPENG Danmark, fortæller:

"I 2014 blev XPENG grundlagt ud fra den tro, at teknologi er nøglen til at transformere den fremtidige mobilitet, og den tro arbejder vi stadig ud fra. Otte år efter er vi endelig klar til at ramme de danske landeveje. I foråret 2023 forventer vi at kunne levere de første biler i form af vores P7, som tilbyder avanceret teknologi, kvalitet og udstyr i en meget attraktiv pakke med høj værdi for pengene. Vores salg foregår primært online, hvor man kan skræddersy bilen efter ens eget behov, men man er mere end velkommen i vores showroom i København og på vores kommende adresse i Hillerød, hvor vores pro­dukt­spe­ci­a­li­ster også kan bistå med online registrering, og en prøvetur som under alle omstændigheder skal til for de fleste."

Han fortsætter: "Formålet med det nye hovedkontor i Hillerød er, at det skal kunne rumme alle dele af vores forretning. Modsat mange andre bilmærker i Danmark, er vi fabriksejet, og vi tager i højere grad selv ansvaret for bl.a. salg og service. Derfor skal vores hovedkontor kunne rumme både den del, men også kontor og lagerplads. Det har været et krav for os, at ejendommen er i god stand, da det også er herfra, vi skal udlevere biler til vores kunder, så det er vigtigt, at det ser præsentabelt ud, og det synes vi i al beskedenhed er lykkedes."

"Derudover skal der også være plads til, at vi vokser. Vi har planer om at vækste i løbet af de næste år, så det skal vi selvfølgelig være gearet til. Med den nye ejendom føler vi os godt rustet til netop det. Vi glæder os til at slå dørene op for vores nye hovedkontor og byde kunderne velkomne til at se og prøve vores lækre elbiler."

Det nye hovedkontor vil også huse et værksted, men købere af XPENG-biler vil også få adgang til et mobilt værksted, der udfører service, dækskifte, garantiarbejde og reparationer i hele landet.

Tilfreds udlejer
Ejen­doms­sel­ska­bet Greve ejer ejendommen på Lodbrogsvej 4 i Hillerød, som XPENG snart flytter ind i. Michael Kjær Graff, direktør for Ejen­doms­sel­ska­bet Greve, siger:

"Vi har haft ejendommen siden den blev opført i 2008. I 2016 opdelte vi de 2.000 m2 i to lejemål på henholdsvis 715 m² og 1.285 m². De 715 m² er udlejet til Carglass, og det store lejemål har tidligere været udlejet Au2parts. Nu flytter XPENG ind, og selvom processen har trukket lidt ud, så har XPENG, siden dag ét hvor de viste interesse, været utrolig grundige og professionelle hele vejen. Derfor er vi glade for at have fået dem ind som lejere, og vi glæder os til at følge med."

Nordsjællands bilhovedstad
Det er ingen tilfældighed, at XPENG har valgt netop Hillerød. Jens Olsen fortæller: "Hillerød er ideel, både fordi der ikke er for langt til København, men også fordi at det er en attraktiv by. Det er en by i vækst og en by, som er kendt for at have et solidt miljø for at sælge biler, så det er en rigtig bilby. Der er et aktivt lokal- og erhvervsmiljø, og det ønsker vi at engagere os i."

Stephen Berthelsen, Partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, som har formidlet lejeaftalen, er enig: "Hillerød er en rigtig bilby, Nordsjællands bilhovedstad, om man vil. Så det giver god mening, at XPENG er faldet for byen ift. lokation til deres nye hovedkontor. De kan se frem til at være placeret i et attraktivt erhvervsområde med andre bilforhandlere og større box- og ud­valgs­va­re­bu­tik­ker som naboer. Der er gode vej- og til­kør­sels­for­hold, og desuden under to minutters kørsel til Hil­le­rød­mo­tor­vej­en. Tillykke til begge parter med aftalen. Det bliver spændende at følge XPENG på den nye adresse."

God proces
Om samarbejdet med EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, siger Michael Kjær Graff: "Stephen Berthelsen fra EDC kender nærmest hver en kvadratmeter af den her ejendom. Det er tredje gang han hjælper os med at udleje netop den her ejendom og som altid, så har der været god kemi fra start til slut, hvilket har ført til en gnidningsfri proces."

XPENG er også glade for samarbejdet, hvor Jens Olsen siger: "Samarbejdet med Stephen Berthelsen fra EDC har været utrolig godt. Han har været proaktiv hele vejen igennem og været en god mægler mellem os og udlejer. Det har været en rigtig god proces, så nu glæder vi os til at flytte ind i vores nye domicil."