Fire fagforbund flytter sammen i nybygget, certificeret kon­tor­fæl­les­skab

  • Sluseholmen
  • Kontor

I 2026 vil Forbundshuset stå klar på Sluseholmen 1 i Sydhavnen lige ved det kommende metrostation Sluseholmen, der snart åbner. Forbundshuset på ca. 10.000 m² bliver hovedkontor for foreløbigt fire fagforbund. EDC Erhverv Poul Erik Bech har på vegne af MT Højgaard Property Development formidlet salget af det samlede kon­tor­fæl­les­skab, som har en samlet projektværdi på knap 500 mio. kr.

De fire fagforbund Blik- & Rør­ar­bej­der­for­bun­det, Dansk El-Forbund, Dansk Jour­na­list­for­bund - Medier & Kommunikation samt Malerforbundet i Danmark er gået sammen om at opføre et nyt fælles domicil, der skal sikre moderne og tidssvarende rammer om administration af forbundene. Mads Lauritzen, adm. direktør i MT Højgaard Property Development, siger:

"Vi har udviklet og er ved at opføre Forbundshuset, som bliver ca. 10.000 m² i alt og opføres efter bæredygtige og energivenlige standarder. Det certificeres med DGNB Guld og DGNB Hjerte, og de fire forbund har desuden sikret sig en række arbejds- og lær­lin­ge­klau­su­ler, der gør byggepladsen til en af de mest velregulerede i Danmark på det private område."

Han fortsætter: "Vi ser meget frem til at opføre og overdrage et topmoderne og certificeret kontorhus til forbundene i 2026, som kan understøtte både deres fælles synergier og selvstændighed på én og samme gang. For MT Højgaard Property Development vil byggeriet være afslutningen på en årelang udvikling og til­ste­de­væ­rel­se i Sydhavnen, som vi er stolte af."

Superlækkert kon­tor­fæl­les­skab
Flemming Buhl, Head of Capital Markets og partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech, siger: "Vi er rigtig glade for at have bistået MT Højgaard Property Development med salget af det superlækre og tidssvarende kon­tor­fæl­les­skab. Vores opgave var til at starte med at finde en eller flere investorer, som ønskede at købe det samlede byggeri. Men så meldte de fire fagforbund sig på banen, hvilket er en glimrende løsning for alle parter, og der er stadig lidt overskydende plads, hvis andre fagforbund har interesse i fællesskabet."

Thor Heltborg, Direktør, Koncernkunder, EDC Erhverv Poul Erik Bech, supplerer: "Vi har mange spændende kontorsager i øjeblikket i Storkøbenhavn, og det er dejligt, at salget af Forbundshuset er faldet på plads. Vi har 4 store kontorsager til udlejning og mindst et andet er på vej, så der sker virkelig meget på kontormarkedet i København og om­egnskom­mu­ner­ne. Tomgangen er stadig forholdsvis lille, og det der virkelig rykker i markedet, er nye, topmoderne, certificerede kontorlokaler, gerne kon­tor­fæl­les­ska­ber. For Forbundshuset og de projekter vi har på hylderne, er beliggenheden enormt vigtig, da virksomhederne gerne vil give deres medarbejdere lækre kontorlokaler tæt på en metrostation. Der er kamp om arbejdskraften, så det er bestemt også et middel til at skaffe nye og holde på eksisterende medarbejdere."

Udover de fire fagforbund vil de to A-kasser FAK, AJKS og selskabet Fagenes Bofællesskab (FAB) også flytte med. De fire forbund har hver især købt en %-del af aktierne i det nye ejen­doms­sel­skab. Dansk Jour­na­list­for­bund og Dansk El-Forbund med 24,5%, Blik- og Rør­ar­bej­der­for­bun­det og Malerforbundet 17%. Derudover ejer MT Højgaard Property Development 17%. Der er fortsat ledige m² i bygningen, og det er forbundenes håb, at andre fagforbund ønsker at blive en del af Forbundshuset.

Boligmarkedet i Odense er ikke mættet: 20 boliger i eksklusive dob­bel­træk­ke­hu­se i centrum fuldt udlejet

I midten af 2022 blev første spadestik taget til den nye moderne haveby på Falen i midten af Odense, og på forårets første dag flyttede de sidste beboere ind i de 20 nybyggede toplansboliger fordelt på 10 dob­bel­træk­ke­hu­se. Boligerne er 108-113 m² og har en unik beliggenhed i centrum af Odense, tæt på både by og natur. EDC Poul Erik Bech Odense har stået for udlejningen af de 20 eksklusive boliger, som er udlejet på kort tid, hvilket vidner om, at bo­li­g­ud­lej­nings­mar­ke­det i Odense stadig lever trods øget udbud.

  • Odense
  • Projekt
Læs artikel

Lokal købmand køber Lyngkroen: Sælger driver kongelig privilegeret kro videre som forpagter

Lyngkroen er netop solgt efter kun at have været til salg i få måneder i det populære som­mer­hu­s­om­rå­de Odsherred. Den historiske kro har en glorværdig fortid, der strækker sig helt tilbage til 1785, hvor stedet var en kongeligt privilegeret kro. Køber er Henrik Købke Søeborg, der har den lokale Spar-købmand på modsatte side af vejen. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af den charmerende kro på knap 900 m². Sælger Lau Gram Brahl fortsætter som forpagter og den daglige drift fortsætter ufortrødent.

  • Detail
  • Odsherred
Læs artikel

Ny er­hvervs­rå­d­gi­ver i EDC Poul Erik Bech i Vejle

Johnny Pedersen (46) er startet som er­hvervs­rå­d­gi­ver i EDC Poul Erik Bech i Trekantområdet med udgangspunkt i Vejle, hvor han skal arbejde med hele paletten af ejen­doms­mæg­le­ry­del­ser. Han er uddannet ingeniør og taget en HD i Marketing og har bl.a. arbejdet som pro­jek­t­ud­vik­ler med at udvikle ejendomme i Coop Danmark, Lidl Danmark, Hoffmann Ejendomme og Specsavers (Louis Nielsen).

  • Vejle
Læs artikel