Første spadestik taget til nyt centralt padelcenter i Køge

  • Investor
  • Køge
  • Padel

Næsten før blækket var tørt, er gra­ve­ma­ski­ner­ne gået i jorden for at bygge et spritnyt, topmoderne padelcenter i centrum af Køge på Stormøllevej 96 i Køge. Bag opførelsen og driften af padelcenteret står ejen­doms­ud­vik­ler Martin Friis og den tidligere danske fod­bold­lands­hold­spil­ler Martin Albrechtsen. EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for formidlingen af salget af er­hvervs­grun­den på 3.400 m2, mens selve padelcenteret bliver på 1.400 m2.

Danmarks og verdens hurtigst voksende sportsgren vokser sig nu endnu større med endnu et padelcenter, som er på trapperne i Køge. Ejen­doms­ud­vik­ler Martin Friis og Martin Albrechtsen har netop købt grunden.

"Vi er selv blevet bidt af sporten og har i et stykke tid ledt efter den helt rigtige lokation. Det er vi superglade for nu er lykkedes. Det er en helt ekstrem god placering tæt på bymidten. Alle detaljer og godkendelser er faldet på plads med sælger og Køge Kommune i sidste uge, og allerede dagen efter gik vi i gang med gra­ve­ma­ski­ner­ne."

"Vi søsætter således et ambitiøst padelprojekt, hvor vi vil bygge, udvikle og drive fire indendørs-, en udendørsbane, et stort loungeområde på 90-100 m2 med fokus på det sociale, sammenhold og kva­li­tets­fa­ci­li­ter samt 35 par­ke­rings­plad­ser. Vi vil give den fuld gas og forventer, at vi kan byde indenfor i de rigtig gode rammer i første kvartal i 2023," siger ejen­doms­ud­vik­ler Martin Friis, der senest har været involveret i et projekt med 70 lejligheder i Solrød, men som for første gang bygger et padelcenter.

Service og sammenhold

Martins nye kompagnon er den tidligere lands­holds­spil­ler i fodbold Martin Albrechtsen, der har spillet både U/19, U/21 og fire A-lands­holdskam­pe. Han nåede desuden at spille mere end 150 kampe i England for West Bromwich Albion og Derby County og har spillet for alle de tre storklubber herhjemme: FC København, Brøndby IF og FC Midtjylland. Han siger:

"Vores fokus er at tilbyde de bedste faciliteter med det bedste lys, bedste akustik, varme om vinteren, og vi kommer til at bygge ti meter i højden over nettet, hvilket er en stor fordel, da mange andre padelhaller i Danmark er etableret i eksisterende lagerhaller, så mange er derfor 6-7 meter i højden. I det hele taget satser vi meget på kva­li­tets­fa­ci­li­te­ter og vil tilbyde det hele til kon­kur­ren­ce­dyg­ti­ge markedspriser, så vi hverken er de billigste eller dyreste, men man kan som spiller være sikker på at spille i rigtig gode omgivelser."

"Hos os vil vi skabe et padelcenter med masser af arrangementer, turneringer, træninger og sociale tiltag. Det skal være 'Padel for alle', så der vil både være firma- og net­værks­ar­ran­ge­men­ter, træning for børn og voksne, alle typer turneringer med fokus på sammenhold og et sted, hvor man er sikker på en god padeloplevelse. Hos os får man ikke bare en brik til at komme ind med, og så må man ellers bare passe sig selv. Vi vil gøre det til et sted, hvor man hele tiden har lyst til at besøge, og hvor der hele tiden sker noget."

Populært padel

Brian Skov Andersen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Køge, der har formidlet salget af er­hvervs­grun­den siger: "Padel er yderst populært, og det kan i den grad mærkes på efterspørgslen fra ejen­doms­ud­vik­le­re og investorer. Som ejen­doms­mæg­le­re går der næsten ikke en uge, uden at vi bliver kontaktet af potentielle købere til tomme grunde eller til lager- og lo­gi­sti­ke­jen­dom­me, hvor de gerne vil bygge padelbaner, så efterspørgslen er der i den grad fra brugere og investorer."

"Da sælgerne af grunden sagde til mig, at de først ville sælge et bo­li­g­ud­lej­nings­pro­jekt i Haslev med tre ud­lej­nings­e­jen­dom­me og 300 m2 detail før de ville sælge grunden i Køge, så måtte kreativiteten i spil. Det endte med, at jeg kunne få lov at sælge begge ejen­doms­pro­jek­ter, hvis jeg kunne finde en køber til begge, og det blev altså Martin Friis og Martin Albrechtsen, som endte som købere, og de har nu oprettet virksomheden 'Padel for alle'. Jeg er selv blevet bidt af padel og er fra Køge, så jeg glæder mig til også at spille i det nye padelcenter og er sikker på, at der er plads til to padelcentre i en stor by som Køge."

Øget trafik til nabobutikker

Peter Larsen har ejet grunden på Stormøllevej 96 i 20 år, hvor han som snedkermester har drevet butikken Kvikkøkkener og udlejet til cykelbutikken REX Cykler, men med en alder på 72 år ville han gerne sælge og har i den sidste årrække stoppet med at drive Kvikkøkkener, men udlejer nu til begge butikker.

"Grunden er tæt på Køge Idrætspark og Køge Centrum, så for køberne har den meget centrale placering i Køge været afgørende. Vi havde egentligt sagt til Brian Skov Andersen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, at vi først ville sælge vores ejen­doms­pro­jekt i Haslev, før vi var klar til at sælge i Køge. Men han holdt fast og gav ikke op undervejs, selvom det har været en lang­va­rig­pro­ces med at få alle godkendelser i hus hos kommunen. Han insisterede på, at han kunne sælge begge projekter samtidigt i en handel til én køber. Og det har jo vist sig at holde vand, og vi har haft et rigtig god ping pong og dialog undervejs, så det er dejligt, at salget og alle detaljer er faldet på plads."

"For os har det været vigtigt, at vi ved at sælge en del af grunden kunne finde potentielt flere besøgende til Kvikkøkkener og REX Cykler, der ligger på en del af grunden. Der var ikke tilladelse til yderligere detailbutikker fra kommunen, så at det blev en sportsløsning med et padelcenter er attraktivt, da det vil give flere kunder til primært cykelbutikken, men også øget synlighed til køkkenbutikken, hvor vi stadig ejer ejendommene og lejer ud, så vi glæder os over salget, og den øgede synlighed for de to butikker."

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Brian Skov Andersen

Partner, Erhverv, HD

bsa@edc.dk28 96 20 5158 58 74 37EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Bjerggade 2B, 4600 Køge

469@edc.dk55 35 55 53